051971 - Hoger Voortgezet Onderwijs. Nederlandse Unie van R.K. Studentenverenigingen. Bij gelegenheid van de jaarlijkse studentendagen in Tilburg werd op zondag 12 februari 1950 door de Unie-praeses van de R.K. Studentenverenigingen N. de Vries een openingswoord gehouden. Daarna installeerde hij mr. Fr. Teulings tot erelid van de Unie van Katholieke Studentenverenigingen in Nederland. mr. Fr. Teulings is minister van Binnenlandse Zaken. In zijn dankwoord zij de minister dat de katholieke student zich in zijn studententijd reeds moet bekwamen in de staatkunde, want Nederland heeft deze mensen heel hard nodig hetgeen ieder ogenblik weer blijkt. De secretaris generaal van Pax Romana drs. B de Hoog uit Freibourg (Zw) hield een rede over Pax Romana en liet Drs. de Hoog de noodzaak zien van een internationale studentenbeweging. Op de foto een affiche van Pax Romana. - Foto's & Kaarten

Hoger Voortgezet Onderwijs. Nederlandse Unie van R.K. Studentenverenigingen. Bij gelegenheid van de jaarlijkse studentendagen in Tilburg werd op zondag 12 februari 1950 door de Unie-praeses van de R.K. Studentenverenigingen N. de Vries een openingswoord gehouden. Daarna installeerde hij mr. Fr. Teulings tot erelid van de Unie van Katholieke Studentenverenigingen in Nederland. mr. Fr. Teulings is minister van Binnenlandse Zaken. In zijn dankwoord zij de minister dat de katholieke student zich in zijn studententijd reeds moet bekwamen in de staatkunde, want Nederland heeft deze mensen heel hard nodig hetgeen ieder ogenblik weer blijkt. De secretaris generaal van Pax Romana drs. B de Hoog uit Freibourg (Zw) hield een rede over Pax Romana en liet Drs. de Hoog de noodzaak zien van een internationale studentenbeweging. Op de foto een affiche van Pax Romana.

Fotonummer["051971"]
PlaatsTilburg
Straat["Paleisring"]
WijkCentrum
Datering vanaf12-02-1950
FotograafFotopersbureau Het Zuiden
HerkomstEigendom: Bureau voor Statistiek en Voorlichting van de gemeente Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingHoger Voortgezet Onderwijs. Nederlandse Unie van R.K. Studentenverenigingen. Bij gelegenheid van de jaarlijkse studentendagen in Tilburg werd op zondag 12 februari 1950 door de Unie-praeses van de R.K. Studentenverenigingen N. de Vries een openingswoord gehouden. Daarna installeerde hij mr. Fr. Teulings tot erelid van de Unie van Katholieke Studentenverenigingen in Nederland. mr. Fr. Teulings is minister van Binnenlandse Zaken. In zijn dankwoord zij de minister dat de katholieke student zich in zijn studententijd reeds moet bekwamen in de staatkunde, want Nederland heeft deze mensen heel hard nodig hetgeen ieder ogenblik weer blijkt. De secretaris generaal van Pax Romana drs. B de Hoog uit Freibourg (Zw) hield een rede over Pax Romana en liet Drs. de Hoog de noodzaak zien van een internationale studentenbeweging. Op de foto een affiche van Pax Romana.
AnnotatieNvhZ Datum 13-02-1950 artikel: Katholieke studenten van Nederland te Tilburg bijeen.
Datum

051971 - Hoger Voortgezet Onderwijs. Nederlandse Unie van R.K. Studentenverenigingen. Bij gelegenheid van de jaarlijkse studentendagen in Tilburg werd op zondag 12 februari 1950 door de Unie-praeses van de R.K. Studentenverenigingen N. de Vries een openingswoord gehouden. Daarna installeerde hij mr. Fr. Teulings tot erelid van de Unie van Katholieke Studentenverenigingen in Nederland. mr. Fr. Teulings is minister van Binnenlandse Zaken. In zijn dankwoord zij de minister dat de katholieke student zich in zijn studententijd reeds moet bekwamen in de staatkunde, want Nederland heeft deze mensen heel hard nodig hetgeen ieder ogenblik weer blijkt. De secretaris generaal van Pax Romana drs. B de Hoog uit Freibourg (Zw)  hield een rede over Pax Romana en liet Drs. de Hoog de noodzaak zien van een internationale studentenbeweging. Op de foto een affiche van Pax Romana.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag