064900 - Biesboschkeet aan de Groeneplaat. Dit is een voorbeeld van de keten die op veel plaatsen in de Biesbosch stonden en die gebruikt werden door rietsnijders en houthakkers. De mensen verbleven de hele week in deze keten met wel 5 tot 10 personen. Sanitaire voorzieningen waren natuurlijk in het geheel niet en water schepte men gewoon uit de kreek. Voor verwarming in deze keten had men z.g. “purke” een klein kacheltje. Dit werd gestookt met takken en afvalhout. Ook werd hierop het water warm gemaakt. Het leven was er primitief en van lange dagen met hard werken en weinig verdienen. Deze keet stond in de Biesbosch aan de Groeneplaat. Hij bood onderdak aan 5-10 personen. Op deze foto waren hierin houthakkers gevestigd. De schelven hout die u in het midden ziet werden gebruikt voor verwarming. Op de voorgrond een aakje waarmee het hout vervoerd kan worden en waarmee zijzelf ook naar de Biesbosch kwamen. Uiteraard roeiend. - Foto's & Kaarten

Biesboschkeet aan de Groeneplaat. Dit is een voorbeeld van de keten die op veel plaatsen in de Biesbosch stonden en die gebruikt werden door rietsnijders en houthakkers. De mensen verbleven de hele week in deze keten met wel 5 tot 10 personen. Sanitaire voorzieningen waren natuurlijk in het geheel niet en water schepte men gewoon uit de kreek. Voor verwarming in deze keten had men z.g. “purke” een klein kacheltje. Dit werd gestookt met takken en afvalhout. Ook werd hierop het water warm gemaakt. Het leven was er primitief en van lange dagen met hard werken en weinig verdienen. Deze keet stond in de Biesbosch aan de Groeneplaat. Hij bood onderdak aan 5-10 personen. Op deze foto waren hierin houthakkers gevestigd. De schelven hout die u in het midden ziet werden gebruikt voor verwarming. Op de voorgrond een aakje waarmee het hout vervoerd kan worden en waarmee zijzelf ook naar de Biesbosch kwamen. Uiteraard roeiend.

Fotonummer["064900"]
PlaatsDrimmelen
Datering vanaf1930
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingBiesboschkeet aan de Groeneplaat. Dit is een voorbeeld van de keten die op veel plaatsen in de Biesbosch stonden en die gebruikt werden door rietsnijders en houthakkers. De mensen verbleven de hele week in deze keten met wel 5 tot 10 personen. Sanitaire voorzieningen waren natuurlijk in het geheel niet en water schepte men gewoon uit de kreek. Voor verwarming in deze keten had men z.g. “purke” een klein kacheltje. Dit werd gestookt met takken en afvalhout. Ook werd hierop het water warm gemaakt. Het leven was er primitief en van lange dagen met hard werken en weinig verdienen. Deze keet stond in de Biesbosch aan de Groeneplaat. Hij bood onderdak aan 5-10 personen. Op deze foto waren hierin houthakkers gevestigd. De schelven hout die u in het midden ziet werden gebruikt voor verwarming. Op de voorgrond een aakje waarmee het hout vervoerd kan worden en waarmee zijzelf ook naar de Biesbosch kwamen. Uiteraard roeiend.
Datum

064900 - Biesboschkeet aan de Groeneplaat. Dit is een voorbeeld van de keten die op veel plaatsen in de Biesbosch stonden en die gebruikt werden door rietsnijders en houthakkers. De mensen verbleven de hele week in deze keten met wel 5 tot 10 personen.  Sanitaire voorzieningen waren natuurlijk in het geheel niet en water schepte men gewoon uit de kreek. Voor verwarming in deze keten had men  z.g. “purke” een klein kacheltje. Dit werd gestookt met takken en afvalhout. Ook werd hierop het water warm gemaakt. Het leven was er primitief en van lange dagen met hard werken en weinig verdienen.  Deze keet stond in de Biesbosch aan de Groeneplaat. Hij bood onderdak aan 5-10 personen.   Op deze foto waren hierin houthakkers gevestigd. De schelven hout die u in het midden ziet werden gebruikt voor verwarming.  Op de voorgrond een aakje waarmee het hout vervoerd kan worden en waarmee zijzelf ook naar de Biesbosch kwamen. Uiteraard roeiend.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag