651703 - Het Kerkkoor 'Soli Deo Gloria'. was actief in de parochie Noordhoek. Begonnen als jongenskoor, werd het later samengevoegd met het Noordhoeks Mannenkoor. Het stond onder leiding van de bezielende en veelvuldig gedecoreerde dirigent Jan Jansen, die nog meer koren onder zijn hoede had. Op de foto staat hij op de 3e rij van onderen, helemaal rechts, met naast hem echtgenote Rietje Jansen-Van Lierop. Hij overleed op 24 mei 2014 op de leeftijd van 90 jaar. Het koor gaf ook concerten, o.a.op uitnodiging vanuit Frankrijk. De foto dateert uit 1948 en zou gemaakt zijn t.g.v. de verlening van de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia aan twee jubilarissen van het koor, onder wie Antoon van de Sande. Enkele namen: Pastoor L. Bijnen (tussen de twee gedecoreerden , in het midden 2e rij van onderen). Piet en Jo van Ganzewinkel, Jo en Corrie van den Berg, kapelaan Breukel, Kapelaan Bardoel, fam. Trommelen, Jan en Tijn Kolen, Toon Dona, Kees Koster, Gerardus en Elisabeth van Heijst, Harrie Hamers, organist Frans Paiymans (bovenste rij, 2e van links), Harrie Vermeer en echtgenote Maria.A.W. Vermeer-Van de Sande. - Foto's & Kaarten

Het Kerkkoor 'Soli Deo Gloria'. was actief in de parochie Noordhoek. Begonnen als jongenskoor, werd het later samengevoegd met het Noordhoeks Mannenkoor. Het stond onder leiding van de bezielende en veelvuldig gedecoreerde dirigent Jan Jansen, die nog meer koren onder zijn hoede had. Op de foto staat hij op de 3e rij van onderen, helemaal rechts, met naast hem echtgenote Rietje Jansen-Van Lierop. Hij overleed op 24 mei 2014 op de leeftijd van 90 jaar. Het koor gaf ook concerten, o.a.op uitnodiging vanuit Frankrijk. De foto dateert uit 1948 en zou gemaakt zijn t.g.v. de verlening van de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia aan twee jubilarissen van het koor, onder wie Antoon van de Sande. Enkele namen: Pastoor L. Bijnen (tussen de twee gedecoreerden , in het midden 2e rij van onderen). Piet en Jo van Ganzewinkel, Jo en Corrie van den Berg, kapelaan Breukel, Kapelaan Bardoel, fam. Trommelen, Jan en Tijn Kolen, Toon Dona, Kees Koster, Gerardus en Elisabeth van Heijst, Harrie Hamers, organist Frans Paiymans (bovenste rij, 2e van links), Harrie Vermeer en echtgenote Maria.A.W. Vermeer-Van de Sande.

Fotonummer["651703"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf01-08-1948
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingHet Kerkkoor 'Soli Deo Gloria'. was actief in de parochie Noordhoek. Begonnen als jongenskoor, werd het later samengevoegd met het Noordhoeks Mannenkoor. Het stond onder leiding van de bezielende en veelvuldig gedecoreerde dirigent Jan Jansen, die nog meer koren onder zijn hoede had. Op de foto staat hij op de 3e rij van onderen, helemaal rechts, met naast hem echtgenote Rietje Jansen-Van Lierop. Hij overleed op 24 mei 2014 op de leeftijd van 90 jaar. Het koor gaf ook concerten, o.a.op uitnodiging vanuit Frankrijk. De foto dateert uit 1948 en zou gemaakt zijn t.g.v. de verlening van de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia aan twee jubilarissen van het koor, onder wie Antoon van de Sande. Enkele namen: Pastoor L. Bijnen (tussen de twee gedecoreerden , in het midden 2e rij van onderen). Piet en Jo van Ganzewinkel, Jo en Corrie van den Berg, kapelaan Breukel, Kapelaan Bardoel, fam. Trommelen, Jan en Tijn Kolen, Toon Dona, Kees Koster, Gerardus en Elisabeth van Heijst, Harrie Hamers, organist Frans Paiymans (bovenste rij, 2e van links), Harrie Vermeer en echtgenote Maria.A.W. Vermeer-Van de Sande.
AnnotatieVerschenen in het Brabants Dagblad, editie Tilburg, op 17-6-2014 in de rubriek "Weerzien" geschreven door Jeroen Ketelaars.
Datum

651703 - Het  Kerkkoor 'Soli Deo Gloria'. was actief in de parochie Noordhoek. Begonnen als jongenskoor, werd het later samengevoegd met het Noordhoeks Mannenkoor. Het stond onder leiding van de bezielende en  veelvuldig gedecoreerde dirigent Jan Jansen, die nog meer koren onder zijn hoede had. Op de foto staat hij op de 3e rij van onderen, helemaal rechts, met naast hem echtgenote Rietje Jansen-Van Lierop. Hij overleed op 24 mei 2014 op de leeftijd van 90 jaar. Het koor gaf ook concerten, o.a.op uitnodiging vanuit Frankrijk. De foto dateert uit 1948 en zou gemaakt zijn t.g.v. de verlening van de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia aan twee jubilarissen van het koor, onder wie Antoon van de Sande.
Enkele namen: Pastoor L. Bijnen (tussen de twee gedecoreerden , in het midden  2e rij van onderen). Piet en Jo van Ganzewinkel, Jo en Corrie van den Berg, kapelaan Breukel, Kapelaan Bardoel, fam. Trommelen, Jan en Tijn Kolen, Toon Dona, Kees Koster, Gerardus en Elisabeth van Heijst, Harrie Hamers, organist Frans Paiymans (bovenste rij, 2e van links), Harrie Vermeer en echtgenote Maria.A.W. Vermeer-Van de Sande.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag