007110 - Bidprentje. Alphonse Janssens. Deze voortreffelijke man, van wie wij de mooiste herinneringen bewaren, werd geboren te Tilburg 2 juni 1865. Als bekroning van zijn studiejaren in het seminarie Beekvliet en verder te Floreffe en te Leuven ontving hij de heilige priesterwijding 29 juni 1891. Zijn gezegend priesterleven heeft hij volledig besteed als zielzorger in Amerika, eerst als kapelaan te Mandeville en later in de kathdrale parochie van New Orleans, vervolgens 42 jaar als pastoor van de parochie St. Rosa de Lima. In 1941 vierde hij zijn gouden priesterjubileum in de parochie Koningshoeven te Tilburg. De oorlog verhinderde zijn plannen terug te gaan naar Amerika. Zijn geboortestad was ook nog getuige van zijn diamanten jubileum in 1951. Alphonse Janssens is gestorven in 1951 te Tilburg. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Alphonse Janssens. Deze voortreffelijke man, van wie wij de mooiste herinneringen bewaren, werd geboren te Tilburg 2 juni 1865. Als bekroning van zijn studiejaren in het seminarie Beekvliet en verder te Floreffe en te Leuven ontving hij de heilige priesterwijding 29 juni 1891. Zijn gezegend priesterleven heeft hij volledig besteed als zielzorger in Amerika, eerst als kapelaan te Mandeville en later in de kathdrale parochie van New Orleans, vervolgens 42 jaar als pastoor van de parochie St. Rosa de Lima. In 1941 vierde hij zijn gouden priesterjubileum in de parochie Koningshoeven te Tilburg. De oorlog verhinderde zijn plannen terug te gaan naar Amerika. Zijn geboortestad was ook nog getuige van zijn diamanten jubileum in 1951. Alphonse Janssens is gestorven in 1951 te Tilburg.

Fotonummer["007110"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf14-07-1951
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. Alphonse Janssens. Deze voortreffelijke man, van wie wij de mooiste herinneringen bewaren, werd geboren te Tilburg 2 juni 1865. Als bekroning van zijn studiejaren in het seminarie Beekvliet en verder te Floreffe en te Leuven ontving hij de heilige priesterwijding 29 juni 1891. Zijn gezegend priesterleven heeft hij volledig besteed als zielzorger in Amerika, eerst als kapelaan te Mandeville en later in de kathdrale parochie van New Orleans, vervolgens 42 jaar als pastoor van de parochie St. Rosa de Lima. In 1941 vierde hij zijn gouden priesterjubileum in de parochie Koningshoeven te Tilburg. De oorlog verhinderde zijn plannen terug te gaan naar Amerika. Zijn geboortestad was ook nog getuige van zijn diamanten jubileum in 1951. Alphonse Janssens is gestorven in 1951 te Tilburg.
Datum

007110 - Bidprentje. Alphonse Janssens. Deze voortreffelijke man, van wie wij de mooiste herinneringen bewaren, werd geboren te Tilburg 2 juni 1865. Als bekroning van zijn studiejaren in het seminarie Beekvliet en verder te Floreffe en te Leuven ontving hij de heilige priesterwijding 29 juni 1891. Zijn gezegend priesterleven heeft hij volledig besteed als zielzorger in Amerika, eerst als kapelaan te Mandeville en later in de kathdrale parochie van New Orleans, vervolgens 42 jaar als pastoor van de parochie St. Rosa de Lima. In 1941 vierde hij zijn gouden priesterjubileum in de parochie Koningshoeven te Tilburg. De oorlog verhinderde zijn plannen terug te gaan naar Amerika. Zijn geboortestad was ook nog getuige van zijn diamanten jubileum in 1951. Alphonse Janssens is gestorven in 1951 te Tilburg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag