002092 - Ringbaan-Zuid. De koning Willem II kazerne. De eerste steen werd gelegd op 1 juni 1938. Het hele complex zou bestaan uit tien bouwwerken: een poortgebouw, drie legeringsgebouwen, een keukengebouw met badinrichting, een wapengebouw, een voertuigenloods, een munitiewerkplaats, een privaatgebouw en een privaat- en transformatorgebouw. Het geheel werd ontworpen door de kapitein der genie A.G. Boost, die belast was met het bouwen van grensbataljonkazernes, die naar hem ook wel Boost-kazernes heten. Kenmerkend voor deze kazernes zijn het poortgebouw en het 'afwerend' karakter van het geheel. Op 29 maart 1938, nog voordat de bouw voltooid was, deed het nieuwe garnizoen (het 2e bataljon jagers) zijn intrede in de stad, maar pas op 14 april 1939 kon de kazerne in gebruik worden genomen. - Foto's & Kaarten

Ringbaan-Zuid. De koning Willem II kazerne. De eerste steen werd gelegd op 1 juni 1938. Het hele complex zou bestaan uit tien bouwwerken: een poortgebouw, drie legeringsgebouwen, een keukengebouw met badinrichting, een wapengebouw, een voertuigenloods, een munitiewerkplaats, een privaatgebouw en een privaat- en transformatorgebouw. Het geheel werd ontworpen door de kapitein der genie A.G. Boost, die belast was met het bouwen van grensbataljonkazernes, die naar hem ook wel Boost-kazernes heten. Kenmerkend voor deze kazernes zijn het poortgebouw en het 'afwerend' karakter van het geheel. Op 29 maart 1938, nog voordat de bouw voltooid was, deed het nieuwe garnizoen (het 2e bataljon jagers) zijn intrede in de stad, maar pas op 14 april 1939 kon de kazerne in gebruik worden genomen.

DownloadbaarJa
Fotonummer["002092"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Ringbaan-Zuid"]
Datering vanaf1940
Uiterlijke vormansichtkaart
Uitgebreide omschrijvingRingbaan-Zuid. De koning Willem II kazerne. De eerste steen werd gelegd op 1 juni 1938. Het hele complex zou bestaan uit tien bouwwerken: een poortgebouw, drie legeringsgebouwen, een keukengebouw met badinrichting, een wapengebouw, een voertuigenloods, een munitiewerkplaats, een privaatgebouw en een privaat- en transformatorgebouw. Het geheel werd ontworpen door de kapitein der genie A.G. Boost, die belast was met het bouwen van grensbataljonkazernes, die naar hem ook wel Boost-kazernes heten. Kenmerkend voor deze kazernes zijn het poortgebouw en het 'afwerend' karakter van het geheel. Op 29 maart 1938, nog voordat de bouw voltooid was, deed het nieuwe garnizoen (het 2e bataljon jagers) zijn intrede in de stad, maar pas op 14 april 1939 kon de kazerne in gebruik worden genomen.
AnnotatieTilburg als militaire stad, p. 75-77.
Huisnummer500
Datum

002092 - Ringbaan-Zuid. De koning Willem II kazerne. De eerste steen werd gelegd op 1 juni 1938.  Het hele complex zou bestaan uit tien bouwwerken: een poortgebouw, drie legeringsgebouwen, een keukengebouw met badinrichting, een wapengebouw, een voertuigenloods, een munitiewerkplaats, een privaatgebouw en een privaat- en transformatorgebouw. Het geheel werd ontworpen door de kapitein der genie A.G. Boost, die belast was met het bouwen van grensbataljonkazernes, die naar hem ook wel Boost-kazernes heten. Kenmerkend voor deze kazernes zijn het poortgebouw en het 'afwerend' karakter van het geheel. Op 29 maart 1938, nog voordat de bouw voltooid was, deed het nieuwe garnizoen (het 2e bataljon jagers) zijn intrede in de stad, maar pas op 14 april 1939 kon de kazerne in gebruik worden genomen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag