053031 - Gerechten. Sinterklaas. Volksgebruiken. Volksgebruik: 'Mik mee vinken'. Een oud Sinterklaasgebruik voorheen in Tilburg in zwang. Op Sinterklaasdag trof men in de meeste gezinnen een wittebrood aan, waarop de bakker krakelingvromige stukjes deeg gebakken had, die met een paar krentjes en een veertje aan een vogeltje deed denken, dat men een stokje in het brood gestoken werd. ( op de klottermert staat achter op de foto) - Foto's & Kaarten

Gerechten. Sinterklaas. Volksgebruiken. Volksgebruik: 'Mik mee vinken'. Een oud Sinterklaasgebruik voorheen in Tilburg in zwang. Op Sinterklaasdag trof men in de meeste gezinnen een wittebrood aan, waarop de bakker krakelingvromige stukjes deeg gebakken had, die met een paar krentjes en een veertje aan een vogeltje deed denken, dat men een stokje in het brood gestoken werd. ( op de klottermert staat achter op de foto)

DownloadbaarOp aanvraag
Fotonummer["053031"]
Plaats(en)Tilburg
Datering vanaf1927
HerkomstBureau voor de Statistiek en Voorlichting van de gemeente Tilburg
Uiterlijke vormfoto
Uitgebreide omschrijvingGerechten. Sinterklaas. Volksgebruiken. Volksgebruik: 'Mik mee vinken'. Een oud Sinterklaasgebruik voorheen in Tilburg in zwang. Op Sinterklaasdag trof men in de meeste gezinnen een wittebrood aan, waarop de bakker krakelingvromige stukjes deeg gebakken had, die met een paar krentjes en een veertje aan een vogeltje deed denken, dat men een stokje in het brood gestoken werd. ( op de klottermert staat achter op de foto)
AnnotatieAch Lieve Tijd 6 p. 146, Rooms Leven dd 16 augustus 1963,
Datum

053031 - Gerechten. Sinterklaas. Volksgebruiken. 
Volksgebruik: 'Mik mee vinken'. Een oud Sinterklaasgebruik voorheen in Tilburg in zwang. Op Sinterklaasdag trof men in de meeste gezinnen een wittebrood aan, waarop de bakker krakelingvromige stukjes deeg gebakken had, die met een paar krentjes en een veertje aan een vogeltje deed denken, dat men een stokje in het brood gestoken werd. ( op de klottermert staat achter op de foto)
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag