055568 - Onderwijs. Klassenfoto. Meester Jos. van de Lisdonk op de speelplaats van de openbare lagere school aan de Paardenstraat met zijn leerlingen. Plannen om een nieuwe openbare lagere school aan de Doelenstraat te bouwen, vonden in 1921 geen doorgang, waarnaar door het kerkbestuur aan de Varkensmarkt een katholieke bijzondere lagere school voor jongens gebouwd werd. Deze Petrus Canisiusschool werd op 22 december 1925 geopend. Ondanks protest van de protestanten, werd in dat jaar door raad besloten om de openbare school aan de Paardenstraat te sluiten. dit besluit werd echter door Gedeputeerde Staten teniet gedaan. - Foto's & Kaarten

Onderwijs. Klassenfoto. Meester Jos. van de Lisdonk op de speelplaats van de openbare lagere school aan de Paardenstraat met zijn leerlingen. Plannen om een nieuwe openbare lagere school aan de Doelenstraat te bouwen, vonden in 1921 geen doorgang, waarnaar door het kerkbestuur aan de Varkensmarkt een katholieke bijzondere lagere school voor jongens gebouwd werd. Deze Petrus Canisiusschool werd op 22 december 1925 geopend. Ondanks protest van de protestanten, werd in dat jaar door raad besloten om de openbare school aan de Paardenstraat te sluiten. dit besluit werd echter door Gedeputeerde Staten teniet gedaan.

Fotonummer["055568"]
PlaatsHilvarenbeek
Straat["Paardenstraat"]
Datering vanaf1920
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOnderwijs. Klassenfoto. Meester Jos. van de Lisdonk op de speelplaats van de openbare lagere school aan de Paardenstraat met zijn leerlingen. Plannen om een nieuwe openbare lagere school aan de Doelenstraat te bouwen, vonden in 1921 geen doorgang, waarnaar door het kerkbestuur aan de Varkensmarkt een katholieke bijzondere lagere school voor jongens gebouwd werd. Deze Petrus Canisiusschool werd op 22 december 1925 geopend. Ondanks protest van de protestanten, werd in dat jaar door raad besloten om de openbare school aan de Paardenstraat te sluiten. dit besluit werd echter door Gedeputeerde Staten teniet gedaan.
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p. 164/165
Datum

055568 - Onderwijs. Klassenfoto. Meester Jos. van de Lisdonk op de speelplaats van de openbare lagere school aan de Paardenstraat met zijn leerlingen.  Plannen om een nieuwe openbare lagere school aan de Doelenstraat te bouwen, vonden in 1921 geen doorgang, waarnaar door het kerkbestuur aan de Varkensmarkt een katholieke bijzondere lagere school voor jongens gebouwd werd. Deze Petrus Canisiusschool werd op 22 december 1925 geopend. Ondanks protest van de protestanten, werd in dat jaar door raad besloten om de openbare school aan de Paardenstraat te sluiten. dit besluit werd echter door Gedeputeerde Staten teniet gedaan.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig? Chat is online op maandag van 13.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
op dinsdag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur.
op vrijdag van 13.00-16.00 en van 19.00-22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag