601766 - Op vrijdag 2 juni 1933 werd de gedenknaald ter ere van koning Willem II verplaatst ten behoeve van het verkeer. Het monument werd 12 meter verplaatst en dat bleek een hele onderneming. De gedenknaald was 12.8 meter hoog, had een gewicht van 90.000 kilo en het voetstuk had een oppervlakte van 25 vierkante meter. De firma van Eindhoven voerde de verplaatsing uit. Eerst werd het voetsuk ondergraven en geplaatst op een betonnen ondergrond. Daaronder waren ijzeren rollen en balken aangebracht. Met behulp van takels rolde men het gevaarte langzaam de benodigde twaalf meter verder. Bij dit project was ook aannemer Jozef van Eijck (1871-1941) betrokken. Hij staat, tweede van links, op het terrein naast de sleepkabels. De foto is waarschijnlijk gemaakt door fotograaf Piet van der Schoot, de schoonzoon van Jozef van Eijck. - Foto's & Kaarten

Op vrijdag 2 juni 1933 werd de gedenknaald ter ere van koning Willem II verplaatst ten behoeve van het verkeer. Het monument werd 12 meter verplaatst en dat bleek een hele onderneming. De gedenknaald was 12.8 meter hoog, had een gewicht van 90.000 kilo en het voetstuk had een oppervlakte van 25 vierkante meter. De firma van Eindhoven voerde de verplaatsing uit. Eerst werd het voetsuk ondergraven en geplaatst op een betonnen ondergrond. Daaronder waren ijzeren rollen en balken aangebracht. Met behulp van takels rolde men het gevaarte langzaam de benodigde twaalf meter verder. Bij dit project was ook aannemer Jozef van Eijck (1871-1941) betrokken. Hij staat, tweede van links, op het terrein naast de sleepkabels. De foto is waarschijnlijk gemaakt door fotograaf Piet van der Schoot, de schoonzoon van Jozef van Eijck.

Fotonummer["601766"]
PlaatsTilburg
Straat["Paleisstraat"]
Datering vanaf02-06-1933
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOp vrijdag 2 juni 1933 werd de gedenknaald ter ere van koning Willem II verplaatst ten behoeve van het verkeer. Het monument werd 12 meter verplaatst en dat bleek een hele onderneming. De gedenknaald was 12.8 meter hoog, had een gewicht van 90.000 kilo en het voetstuk had een oppervlakte van 25 vierkante meter. De firma van Eindhoven voerde de verplaatsing uit. Eerst werd het voetsuk ondergraven en geplaatst op een betonnen ondergrond. Daaronder waren ijzeren rollen en balken aangebracht. Met behulp van takels rolde men het gevaarte langzaam de benodigde twaalf meter verder. Bij dit project was ook aannemer Jozef van Eijck (1871-1941) betrokken. Hij staat, tweede van links, op het terrein naast de sleepkabels. De foto is waarschijnlijk gemaakt door fotograaf Piet van der Schoot, de schoonzoon van Jozef van Eijck.
AnnotatieNieuwe Tilburgsche Courant, 03/06/1933
Datum

601766 - Op vrijdag 2 juni 1933 werd de gedenknaald ter ere van koning Willem II verplaatst ten behoeve van het verkeer. Het monument werd 12 meter verplaatst en dat bleek een hele onderneming. De gedenknaald was 12.8 meter hoog, had een gewicht van 90.000 kilo en het voetstuk had een oppervlakte van 25 vierkante meter. De firma van Eindhoven voerde de verplaatsing uit. Eerst werd het voetsuk ondergraven en geplaatst op een betonnen ondergrond. Daaronder waren ijzeren rollen en balken aangebracht. Met behulp van takels rolde men het gevaarte langzaam de benodigde twaalf meter verder.
Bij dit project was ook aannemer Jozef van Eijck (1871-1941) betrokken. Hij staat, tweede van links, op het terrein naast de sleepkabels. De foto is waarschijnlijk gemaakt door fotograaf Piet van der Schoot, de schoonzoon van Jozef van Eijck.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag