067692 - Dierentuin. APENZUIL, gemaakt met cibachrome fototechniek, eikenhout en messing, door Magda GIEBELS (geb. 1946, woonplaats Evora, Portugal). De achtkantige zuil is in 1987 geplaatst in de hal van de School voor Speciaal Basisonderwijs "Hoogvenne" in de St. Josephstraat 102. Magda Giebels schrijft er op het Internet zelf over: "In Tilburg is de Sioschool gevestigd in een voormalige villa in de St. Josephstraat, een van de mooiste straten van Tilburg. De villa is uiteraard verbouwd, er is echter geprobeerd om zoveel mogelijk authentieke onderdelen te behouden. De hal heeft nog steeds een marmeren vloer en mooi oud glas-in-lood. Mijn ontwerp heeft geprobeerd op deze omgeving in te spelen. Samen met Ludo Hermans, architect in Antwerpen, heb ik een zuil gemaakt die ook wel iets weg heeft van een glas-in-lood object. Het is een zuil van messing raampjes waarin doorzichtfoto's van apen en aapjes uit de dierentuinen Blijdorp, Artis en Burgers Dierenpark. Zoals in een ouderwetse dierentuin staat er een messing hekje om de kooi, van binnenuit wordt de zuil verlicht. De uitvoering van het geheel was in handen van JAP (Jansen Art Productions) in Tilburg". Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs. - Foto's & Kaarten

Dierentuin. APENZUIL, gemaakt met cibachrome fototechniek, eikenhout en messing, door Magda GIEBELS (geb. 1946, woonplaats Evora, Portugal). De achtkantige zuil is in 1987 geplaatst in de hal van de School voor Speciaal Basisonderwijs "Hoogvenne" in de St. Josephstraat 102. Magda Giebels schrijft er op het Internet zelf over: "In Tilburg is de Sioschool gevestigd in een voormalige villa in de St. Josephstraat, een van de mooiste straten van Tilburg. De villa is uiteraard verbouwd, er is echter geprobeerd om zoveel mogelijk authentieke onderdelen te behouden. De hal heeft nog steeds een marmeren vloer en mooi oud glas-in-lood. Mijn ontwerp heeft geprobeerd op deze omgeving in te spelen. Samen met Ludo Hermans, architect in Antwerpen, heb ik een zuil gemaakt die ook wel iets weg heeft van een glas-in-lood object. Het is een zuil van messing raampjes waarin doorzichtfoto's van apen en aapjes uit de dierentuinen Blijdorp, Artis en Burgers Dierenpark. Zoals in een ouderwetse dierentuin staat er een messing hekje om de kooi, van binnenuit wordt de zuil verlicht. De uitvoering van het geheel was in handen van JAP (Jansen Art Productions) in Tilburg". Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.

Fotonummer["067692"]
PlaatsTilburg
Straat["Sint Josephstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1987
FotograafGiebels, Magda
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDierentuin. APENZUIL, gemaakt met cibachrome fototechniek, eikenhout en messing, door Magda GIEBELS (geb. 1946, woonplaats Evora, Portugal). De achtkantige zuil is in 1987 geplaatst in de hal van de School voor Speciaal Basisonderwijs "Hoogvenne" in de St. Josephstraat 102. Magda Giebels schrijft er op het Internet zelf over: "In Tilburg is de Sioschool gevestigd in een voormalige villa in de St. Josephstraat, een van de mooiste straten van Tilburg. De villa is uiteraard verbouwd, er is echter geprobeerd om zoveel mogelijk authentieke onderdelen te behouden. De hal heeft nog steeds een marmeren vloer en mooi oud glas-in-lood. Mijn ontwerp heeft geprobeerd op deze omgeving in te spelen. Samen met Ludo Hermans, architect in Antwerpen, heb ik een zuil gemaakt die ook wel iets weg heeft van een glas-in-lood object. Het is een zuil van messing raampjes waarin doorzichtfoto's van apen en aapjes uit de dierentuinen Blijdorp, Artis en Burgers Dierenpark. Zoals in een ouderwetse dierentuin staat er een messing hekje om de kooi, van binnenuit wordt de zuil verlicht. De uitvoering van het geheel was in handen van JAP (Jansen Art Productions) in Tilburg". Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
Huisnummer102
Datum

067692 - Dierentuin. APENZUIL, gemaakt met cibachrome fototechniek, eikenhout  en messing, door Magda GIEBELS (geb. 1946, woonplaats Evora, Portugal). De achtkantige zuil is in 1987 geplaatst in de hal van de School voor Speciaal Basisonderwijs "Hoogvenne" in de St. Josephstraat 102.
Magda Giebels schrijft er op het Internet zelf over:
"In Tilburg is de Sioschool gevestigd in een voormalige villa in de St. Josephstraat, een van de mooiste straten van Tilburg. De villa is uiteraard verbouwd, er is echter geprobeerd om zoveel mogelijk authentieke onderdelen te behouden. De hal heeft nog steeds een marmeren vloer en mooi oud glas-in-lood.
Mijn ontwerp heeft geprobeerd op deze omgeving in te spelen. Samen met Ludo Hermans, architect in Antwerpen, heb ik een zuil gemaakt die ook wel iets weg heeft van een glas-in-lood object. Het is een zuil van messing raampjes waarin doorzichtfoto's van apen en aapjes uit de dierentuinen Blijdorp, Artis en Burgers Dierenpark. Zoals in een ouderwetse dierentuin staat er een messing hekje om de kooi, van binnenuit wordt de zuil verlicht. De uitvoering van het geheel was in handen van JAP (Jansen Art Productions) in Tilburg".

Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag