601988 - Het gesloopte fotoatelier van hoffotgraaf Van Beurden aan de Willem II-straat 39. Het atelier dat hier voorheen stond was in gebruik vanaf circa 1892 tot 1938. Omstreeks 1938 werd dit atelier gesloopt om vervangen te worden door een moderne studio. Het nieuwe atelier werd geplaatst op de plek van het koetshuis dat behoorde bij Willem II-straat 39, maar had officieel als adres Wolstraat 5. Ten behoeve van het nieuwe atelier, ontworpen door Jos Bedaux, werd dit koetshuis gesloopt. De voorgevel van de nieuwe studio werd gebouwd aan de zijde van de Wolstraat (Thans Telexstraat). - Foto's & Kaarten

Het gesloopte fotoatelier van hoffotgraaf Van Beurden aan de Willem II-straat 39. Het atelier dat hier voorheen stond was in gebruik vanaf circa 1892 tot 1938. Omstreeks 1938 werd dit atelier gesloopt om vervangen te worden door een moderne studio. Het nieuwe atelier werd geplaatst op de plek van het koetshuis dat behoorde bij Willem II-straat 39, maar had officieel als adres Wolstraat 5. Ten behoeve van het nieuwe atelier, ontworpen door Jos Bedaux, werd dit koetshuis gesloopt. De voorgevel van de nieuwe studio werd gebouwd aan de zijde van de Wolstraat (Thans Telexstraat).

Fotonummer["601988"]
PlaatsTilburg
Straat["Willem II-straat"]
FotograafA. van Beurden (Leo van Beurden)
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingHet gesloopte fotoatelier van hoffotgraaf Van Beurden aan de Willem II-straat 39. Het atelier dat hier voorheen stond was in gebruik vanaf circa 1892 tot 1938. Omstreeks 1938 werd dit atelier gesloopt om vervangen te worden door een moderne studio. Het nieuwe atelier werd geplaatst op de plek van het koetshuis dat behoorde bij Willem II-straat 39, maar had officieel als adres Wolstraat 5. Ten behoeve van het nieuwe atelier, ontworpen door Jos Bedaux, werd dit koetshuis gesloopt. De voorgevel van de nieuwe studio werd gebouwd aan de zijde van de Wolstraat (Thans Telexstraat).
Huisnummer39
Datum["1938"]

601988 - Het gesloopte fotoatelier van hoffotgraaf Van Beurden aan de Willem II-straat 39. Het atelier dat hier voorheen stond was in gebruik vanaf circa 1892 tot 1938.
Omstreeks 1938 werd dit atelier gesloopt om vervangen te worden door een moderne studio. Het nieuwe atelier werd geplaatst op de plek van het koetshuis dat behoorde bij Willem II-straat 39, maar had officieel als adres Wolstraat 5.  Ten behoeve van het nieuwe atelier, ontworpen door Jos Bedaux, werd dit koetshuis gesloopt. De voorgevel van de nieuwe studio werd gebouwd aan de zijde van de Wolstraat (Thans Telexstraat).
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag