045977 - Thomas van Diessen (1828-1892) was de zoon van wever/gemeentebode Jan Baptist van Diessen. Nadat hij was afgekeurd voor militaire dienst, hij had een glazen oog, probeerde hij vergeefs in te treden in de congregatie van de fraters van Tilburg. Later is hij getrouwd met Petronella van de Laar. Met haar woonde hij aan de 'Vismert' en in de Kloosterstraat. Bij zijn overlijden was Thomas 'gepatenteerd linnenfabrikant, winkelier, broodverkoper, koopman binnenlands in het klein en bibliotheekhouder'. In zijn geboorteplaats werd hij vooral bekend als de man die enkele kloostercongregaties, en daarmee het katholiek bijzonder onderwijs, naar Goirle haalde. - Foto's & Kaarten

Thomas van Diessen (1828-1892) was de zoon van wever/gemeentebode Jan Baptist van Diessen. Nadat hij was afgekeurd voor militaire dienst, hij had een glazen oog, probeerde hij vergeefs in te treden in de congregatie van de fraters van Tilburg. Later is hij getrouwd met Petronella van de Laar. Met haar woonde hij aan de 'Vismert' en in de Kloosterstraat. Bij zijn overlijden was Thomas 'gepatenteerd linnenfabrikant, winkelier, broodverkoper, koopman binnenlands in het klein en bibliotheekhouder'. In zijn geboorteplaats werd hij vooral bekend als de man die enkele kloostercongregaties, en daarmee het katholiek bijzonder onderwijs, naar Goirle haalde.

Fotonummer["045977"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1880
FotograafCornelis Rens, Goirle
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingThomas van Diessen (1828-1892) was de zoon van wever/gemeentebode Jan Baptist van Diessen. Nadat hij was afgekeurd voor militaire dienst, hij had een glazen oog, probeerde hij vergeefs in te treden in de congregatie van de fraters van Tilburg. Later is hij getrouwd met Petronella van de Laar. Met haar woonde hij aan de 'Vismert' en in de Kloosterstraat. Bij zijn overlijden was Thomas 'gepatenteerd linnenfabrikant, winkelier, broodverkoper, koopman binnenlands in het klein en bibliotheekhouder'. In zijn geboorteplaats werd hij vooral bekend als de man die enkele kloostercongregaties, en daarmee het katholiek bijzonder onderwijs, naar Goirle haalde.
AnnotatieTwee eeuwen Goirle 1870-1970, p. 80. Thomas van Diessen, kwezelaar, geldwolf, weldoener, heilige, 1828-1892 (Goirle 1992). Thomas van Diessen en de fraters van Tilburg . Bijdragen tot de geschiedenis van Goirle.
Datum

045977 - Thomas van Diessen (1828-1892) was de zoon van wever/gemeentebode Jan Baptist van Diessen. Nadat hij was afgekeurd voor militaire dienst, hij had een glazen oog, probeerde hij vergeefs in te treden in de congregatie van de fraters van Tilburg. Later is hij getrouwd met Petronella van de Laar. Met haar woonde hij aan de 'Vismert' en in de Kloosterstraat. Bij zijn overlijden was Thomas 'gepatenteerd linnenfabrikant, winkelier, broodverkoper, koopman binnenlands in het klein en bibliotheekhouder'. In zijn geboorteplaats werd hij vooral bekend als de man die enkele kloostercongregaties, en daarmee het katholiek bijzonder onderwijs, naar Goirle haalde.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag