046545 - Het in 1929 gebouwde Bondgebouw aan het Oranjeplein. In de deuropening beheerder Kees van Boxtel en diens vrouw Marie Luijten. Kees was van 1929 tot 1937 de eerste beheerder. Bij de opening van het gebouw werd door de toneelvereniging "Roomsch Kunstgenot" het stuk "Gescheurde muren" opgevoerd. In 1941 werd het gebouw in beslag genomen door het Nationaal Arbeiders Front dat in Goirle vrijwel geen leden had, zodat het gebouw kwam leeg te staan. Daarom werd het later door het NAF verhuurd aan het Leger des Heils. Tot 1945 herbergde het gebouw bejaarden uit invaliden uit de westen van Nederland. Daarna kwam het pand weer in handen van de Katholieke Arbeiders Beweging (KAB). - Foto's & Kaarten

Het in 1929 gebouwde Bondgebouw aan het Oranjeplein. In de deuropening beheerder Kees van Boxtel en diens vrouw Marie Luijten. Kees was van 1929 tot 1937 de eerste beheerder. Bij de opening van het gebouw werd door de toneelvereniging "Roomsch Kunstgenot" het stuk "Gescheurde muren" opgevoerd. In 1941 werd het gebouw in beslag genomen door het Nationaal Arbeiders Front dat in Goirle vrijwel geen leden had, zodat het gebouw kwam leeg te staan. Daarom werd het later door het NAF verhuurd aan het Leger des Heils. Tot 1945 herbergde het gebouw bejaarden uit invaliden uit de westen van Nederland. Daarna kwam het pand weer in handen van de Katholieke Arbeiders Beweging (KAB).

Fotonummer["046545"]
PlaatsGoirle
Straat["Oranjeplein"]
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingHet in 1929 gebouwde Bondgebouw aan het Oranjeplein. In de deuropening beheerder Kees van Boxtel en diens vrouw Marie Luijten. Kees was van 1929 tot 1937 de eerste beheerder. Bij de opening van het gebouw werd door de toneelvereniging "Roomsch Kunstgenot" het stuk "Gescheurde muren" opgevoerd. In 1941 werd het gebouw in beslag genomen door het Nationaal Arbeiders Front dat in Goirle vrijwel geen leden had, zodat het gebouw kwam leeg te staan. Daarom werd het later door het NAF verhuurd aan het Leger des Heils. Tot 1945 herbergde het gebouw bejaarden uit invaliden uit de westen van Nederland. Daarna kwam het pand weer in handen van de Katholieke Arbeiders Beweging (KAB).
AnnotatieEen eeuw Goirle 1870-1970, p. 56.
Datum["1930"]

046545 - Het in 1929 gebouwde Bondgebouw aan het Oranjeplein. In de deuropening beheerder Kees van Boxtel en diens vrouw Marie Luijten. Kees was van 1929 tot 1937 de eerste beheerder. Bij de opening van het gebouw werd door de toneelvereniging "Roomsch Kunstgenot" het stuk "Gescheurde muren" opgevoerd. In 1941 werd het gebouw in beslag genomen door het Nationaal Arbeiders Front dat in Goirle vrijwel geen leden had, zodat het gebouw kwam leeg te staan. Daarom werd het later door het NAF verhuurd aan het Leger des Heils. Tot 1945 herbergde het gebouw bejaarden uit invaliden uit de westen van Nederland. Daarna kwam het pand weer in handen van de Katholieke Arbeiders Beweging (KAB).
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag