001578 - Het St. Josephgesticht was een bejaardenhuis dat ingedeeld was in klassen. In de derde klasse sliepen en woonden mannen en vrouwen, ook de gehuwde personen, van elkaar gescheiden op zalen. De bejaarden van de le klasse hadden een eigen zit- en slaapkamer. Op de foto een zitkamer le klasse. Zij mochten hun eigen meubilair etc. meebrengen. De bejaarden in de 3e klasse bezaten alleen hun kleding. - Foto's & Kaarten

Het St. Josephgesticht was een bejaardenhuis dat ingedeeld was in klassen. In de derde klasse sliepen en woonden mannen en vrouwen, ook de gehuwde personen, van elkaar gescheiden op zalen. De bejaarden van de le klasse hadden een eigen zit- en slaapkamer. Op de foto een zitkamer le klasse. Zij mochten hun eigen meubilair etc. meebrengen. De bejaarden in de 3e klasse bezaten alleen hun kleding.

Fotonummer["001578"]
PlaatsTilburg
Straat["Lange Nieuwstraat"]
Datering vanaf1928
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingHet St. Josephgesticht was een bejaardenhuis dat ingedeeld was in klassen. In de derde klasse sliepen en woonden mannen en vrouwen, ook de gehuwde personen, van elkaar gescheiden op zalen. De bejaarden van de le klasse hadden een eigen zit- en slaapkamer. Op de foto een zitkamer le klasse. Zij mochten hun eigen meubilair etc. meebrengen. De bejaarden in de 3e klasse bezaten alleen hun kleding.
AnnotatieKatholiek Tilburg in beeld, p. 98. Tilburg, 2001, p. 376
Datum

001578 - Het St. Josephgesticht was een bejaardenhuis dat ingedeeld was in klassen. In de derde klasse sliepen en woonden mannen en vrouwen, ook de gehuwde personen, van elkaar gescheiden op zalen. De bejaarden van de le klasse hadden een eigen zit- en slaapkamer. Op de foto een zitkamer le klasse. Zij mochten hun eigen meubilair etc. meebrengen. De bejaarden in de 3e klasse bezaten alleen hun kleding.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag