075446 - De Katholieke Kunstkring Oisterwijk Omhoog. Van links naar rechts zittend: kapelaan Litjens, Heesakkers (Lommerhoeken), schoenfabrikant Paijmans, commies Baks, Jurrian Zoetmulder. Staand voorste rij: huisschilder Raaijmakers, onbekend, Jan van Sprang, leerlooier Van Beckhoven, onbekend, schoenfabrikant Janus Rozen. Achterste rij van links naar rechts: onbekend, van Kemmeren, onbekend, Klaas van de Wiel, Johan vd Wiel, Jan Wilms, Poirters, onbekend, onbekend, slager Wout Paijmans, Fons Paijmans (zoon van Wout), onbekend, leerlooier van Iersel, Sjef Paijmans (zoon van schoenfabrikant Paijmans), van Roessel, onbekend, Moerenburg. Boven de leden van deze vereniging prijkt het vaandel van de Katholieke Kunstkring Oisterwijk Omhoog. Jurriaan Zoetmulder (zittend rechts), woonde tot april 1923 in Oisterwijk. Wel merkwaardig dat hij op deze foto staat afgebeeld,want hij was als katholiek president van de neutrale tegenhanger van de Kunstkring: Asterius. Maar daarover had hij in 1921 een conflict met de bisschop en de pastoor. Zoetmulder, een overtuigd katholiek, hij werkte toentertijd samen met Emilie Verviers in Katholieke Staatkunde, zal na dat conflict dan toch voor de katholieke Kunstkring hebben gekozen. Kapelaan Litjens was kapelaan in Oisterwijk van maart 1920 tot maart 1925 (en moderator van De Kunstkring). - Foto's & Kaarten

De Katholieke Kunstkring Oisterwijk Omhoog. Van links naar rechts zittend: kapelaan Litjens, Heesakkers (Lommerhoeken), schoenfabrikant Paijmans, commies Baks, Jurrian Zoetmulder. Staand voorste rij: huisschilder Raaijmakers, onbekend, Jan van Sprang, leerlooier Van Beckhoven, onbekend, schoenfabrikant Janus Rozen. Achterste rij van links naar rechts: onbekend, van Kemmeren, onbekend, Klaas van de Wiel, Johan vd Wiel, Jan Wilms, Poirters, onbekend, onbekend, slager Wout Paijmans, Fons Paijmans (zoon van Wout), onbekend, leerlooier van Iersel, Sjef Paijmans (zoon van schoenfabrikant Paijmans), van Roessel, onbekend, Moerenburg. Boven de leden van deze vereniging prijkt het vaandel van de Katholieke Kunstkring Oisterwijk Omhoog. Jurriaan Zoetmulder (zittend rechts), woonde tot april 1923 in Oisterwijk. Wel merkwaardig dat hij op deze foto staat afgebeeld,want hij was als katholiek president van de neutrale tegenhanger van de Kunstkring: Asterius. Maar daarover had hij in 1921 een conflict met de bisschop en de pastoor. Zoetmulder, een overtuigd katholiek, hij werkte toentertijd samen met Emilie Verviers in Katholieke Staatkunde, zal na dat conflict dan toch voor de katholieke Kunstkring hebben gekozen. Kapelaan Litjens was kapelaan in Oisterwijk van maart 1920 tot maart 1925 (en moderator van De Kunstkring).

Fotonummer["075446"]
PlaatsOisterwijk
Datering vanaf1922
HerkomstCollectie gem. Oisterwijk
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe Katholieke Kunstkring Oisterwijk Omhoog. Van links naar rechts zittend: kapelaan Litjens, Heesakkers (Lommerhoeken), schoenfabrikant Paijmans, commies Baks, Jurrian Zoetmulder. Staand voorste rij: huisschilder Raaijmakers, onbekend, Jan van Sprang, leerlooier Van Beckhoven, onbekend, schoenfabrikant Janus Rozen. Achterste rij van links naar rechts: onbekend, van Kemmeren, onbekend, Klaas van de Wiel, Johan vd Wiel, Jan Wilms, Poirters, onbekend, onbekend, slager Wout Paijmans, Fons Paijmans (zoon van Wout), onbekend, leerlooier van Iersel, Sjef Paijmans (zoon van schoenfabrikant Paijmans), van Roessel, onbekend, Moerenburg. Boven de leden van deze vereniging prijkt het vaandel van de Katholieke Kunstkring Oisterwijk Omhoog. Jurriaan Zoetmulder (zittend rechts), woonde tot april 1923 in Oisterwijk. Wel merkwaardig dat hij op deze foto staat afgebeeld,want hij was als katholiek president van de neutrale tegenhanger van de Kunstkring: Asterius. Maar daarover had hij in 1921 een conflict met de bisschop en de pastoor. Zoetmulder, een overtuigd katholiek, hij werkte toentertijd samen met Emilie Verviers in Katholieke Staatkunde, zal na dat conflict dan toch voor de katholieke Kunstkring hebben gekozen. Kapelaan Litjens was kapelaan in Oisterwijk van maart 1920 tot maart 1925 (en moderator van De Kunstkring).
Datum

075446 - De Katholieke Kunstkring Oisterwijk Omhoog. Van links naar rechts zittend: kapelaan Litjens, Heesakkers (Lommerhoeken), schoenfabrikant Paijmans, commies Baks, Jurrian Zoetmulder. Staand voorste rij: huisschilder Raaijmakers, onbekend, Jan van Sprang, leerlooier Van Beckhoven, onbekend, schoenfabrikant Janus Rozen. Achterste rij van links naar rechts: onbekend, van Kemmeren, onbekend, Klaas van de Wiel, Johan vd Wiel, Jan Wilms, Poirters, onbekend, onbekend, slager Wout Paijmans, Fons Paijmans (zoon van Wout), onbekend, leerlooier van Iersel, Sjef Paijmans (zoon van schoenfabrikant Paijmans), van Roessel, onbekend, Moerenburg. Boven de leden van deze vereniging prijkt het vaandel van de  Katholieke Kunstkring Oisterwijk Omhoog.
Jurriaan Zoetmulder (zittend rechts), woonde tot april 1923 in Oisterwijk. Wel merkwaardig dat hij op deze foto staat afgebeeld,want hij was als katholiek president van de neutrale tegenhanger van de Kunstkring: Asterius. Maar daarover had hij in 1921 een conflict met de bisschop en de pastoor. Zoetmulder, een overtuigd katholiek, hij werkte toentertijd samen met Emilie Verviers in Katholieke Staatkunde, zal na dat  conflict dan toch voor de katholieke Kunstkring hebben gekozen. Kapelaan Litjens was kapelaan in Oisterwijk van maart 1920 tot maart 1925 (en moderator van De Kunstkring).
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag