054697 - Beeld van de H. Cornelius, paus en martelaar, in de kerk van Esbeek. De verering van Cornelius in deze kerk dateert van 1898, toen pastoor Jurgens de beschikking kreeg over enige relikwieën van deze heilige. Door zijn opvolger, pastoor Van Dijk, werd op 8 september 1901 de broederschap van de H. Cornelius opgericht. Door zijn voorspraak hoopte men bevrijd te blijven van "stuipen, vallende ziekte, beroerte en ander zenuwlijden" Ook werd zijn hulp ingeroepen bij ziekten van het hoornvee. De broederschap werd in 1972 opgeheven. - Foto's & Kaarten

Beeld van de H. Cornelius, paus en martelaar, in de kerk van Esbeek. De verering van Cornelius in deze kerk dateert van 1898, toen pastoor Jurgens de beschikking kreeg over enige relikwieën van deze heilige. Door zijn opvolger, pastoor Van Dijk, werd op 8 september 1901 de broederschap van de H. Cornelius opgericht. Door zijn voorspraak hoopte men bevrijd te blijven van "stuipen, vallende ziekte, beroerte en ander zenuwlijden" Ook werd zijn hulp ingeroepen bij ziekten van het hoornvee. De broederschap werd in 1972 opgeheven.

Fotonummer["054697"]
PlaatsEsbeek
Straat["Dorpsstraat"]
Datering vanaf1994
FotograafFrans van Ameijde
HerkomstKerkbestuur Esbeek
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingBeeld van de H. Cornelius, paus en martelaar, in de kerk van Esbeek. De verering van Cornelius in deze kerk dateert van 1898, toen pastoor Jurgens de beschikking kreeg over enige relikwieën van deze heilige. Door zijn opvolger, pastoor Van Dijk, werd op 8 september 1901 de broederschap van de H. Cornelius opgericht. Door zijn voorspraak hoopte men bevrijd te blijven van "stuipen, vallende ziekte, beroerte en ander zenuwlijden" Ook werd zijn hulp ingeroepen bij ziekten van het hoornvee. De broederschap werd in 1972 opgeheven.
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p. 114.
Datum

054697 - Beeld van de H. Cornelius, paus en martelaar, in de kerk van Esbeek. De verering van Cornelius in deze kerk dateert van 1898, toen pastoor Jurgens de beschikking kreeg over enige relikwieën van deze heilige. Door zijn opvolger, pastoor Van Dijk, werd op 8 september 1901 de broederschap van de H. Cornelius opgericht. Door zijn voorspraak hoopte men bevrijd te blijven van "stuipen, vallende ziekte, beroerte en ander zenuwlijden" Ook werd zijn hulp ingeroepen bij ziekten van het hoornvee. De broederschap werd in 1972 opgeheven.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag