006805 - Brief van Petrus Donders die hij als pastoor van het Etablissement Batavia (waar de lepreusen verpleegd worden) op 24 september 1882 schreef aan de Tilburgse dames van de Sacramentsvereniging. Deze in 1863 opgerichte religieuze vereniging hield zich bezig met het vervaardigen en repareren van paramenten die met name aan de arme kerken geschonken werden. In een uitvoerige lijst zet Donders zijn wensen op een rij: van witte zijde om het tabernakel van binnen te bekleden tot toogjes voor de misdienaars. de brief met lijst bevindt zich in de collectie Enneking- van de Mortel in het RHC Tilburg. - Foto's & Kaarten

Brief van Petrus Donders die hij als pastoor van het Etablissement Batavia (waar de lepreusen verpleegd worden) op 24 september 1882 schreef aan de Tilburgse dames van de Sacramentsvereniging. Deze in 1863 opgerichte religieuze vereniging hield zich bezig met het vervaardigen en repareren van paramenten die met name aan de arme kerken geschonken werden. In een uitvoerige lijst zet Donders zijn wensen op een rij: van witte zijde om het tabernakel van binnen te bekleden tot toogjes voor de misdienaars. de brief met lijst bevindt zich in de collectie Enneking- van de Mortel in het RHC Tilburg.

Fotonummer["006805"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1882
HerkomstCollectie: Enneking- van de Mortel
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingBrief van Petrus Donders die hij als pastoor van het Etablissement Batavia (waar de lepreusen verpleegd worden) op 24 september 1882 schreef aan de Tilburgse dames van de Sacramentsvereniging. Deze in 1863 opgerichte religieuze vereniging hield zich bezig met het vervaardigen en repareren van paramenten die met name aan de arme kerken geschonken werden. In een uitvoerige lijst zet Donders zijn wensen op een rij: van witte zijde om het tabernakel van binnen te bekleden tot toogjes voor de misdienaars. de brief met lijst bevindt zich in de collectie Enneking- van de Mortel in het RHC Tilburg.
AnnotatieKatholiek Tilburg, p. 161
Datum

006805 - Brief van Petrus Donders die hij als pastoor van het Etablissement Batavia (waar de lepreusen verpleegd worden) op  24 september 1882 schreef aan de Tilburgse dames van de Sacramentsvereniging. Deze in 1863 opgerichte religieuze vereniging hield zich bezig met het vervaardigen en repareren van paramenten die met name aan de arme kerken geschonken werden. In een uitvoerige lijst zet Donders zijn wensen op een rij: van witte zijde om het tabernakel van binnen te bekleden tot toogjes voor de misdienaars. de brief met lijst bevindt zich in de collectie Enneking- van de Mortel in het RHC Tilburg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag