044624 - Petrus Aloysius (Louis) van der Sande werd geboren te Tilburg op 15 april 1887 als zoon van huisschilder Jan Baptist van der Sande en Anna Maria C. de Rooij. Louis kreeg zijn eerste muziekonderwijs van muziekmeester Henri van Groenendael, Hubert Verschuuren en de muziekpedagoog frater M. Raphaël. In 1898 kreeg hij les van pianist, organist, dirigent, componist en pianohandelaar Gérard Schellekens, die als organist en dirigent verbonden was aan de kerk van het H. Hart (Noordhoek) in Tilburg. Louis zong daar in het kinderkoor. Na het breken van zijn stem kwam hij in contact met Willem I. Reijniers, de eerste directeur van het mannenkoor St. Caecilia, die zijn zangtalent ontdekte. Hij werd lid van dit koor als veelbelovende "bas profundo." Op deze en andere foto's wordt hij Louis van de Sande genoemd. Officiëel was zijn naam Van der Sande. - Foto's & Kaarten

Petrus Aloysius (Louis) van der Sande werd geboren te Tilburg op 15 april 1887 als zoon van huisschilder Jan Baptist van der Sande en Anna Maria C. de Rooij. Louis kreeg zijn eerste muziekonderwijs van muziekmeester Henri van Groenendael, Hubert Verschuuren en de muziekpedagoog frater M. Raphaël. In 1898 kreeg hij les van pianist, organist, dirigent, componist en pianohandelaar Gérard Schellekens, die als organist en dirigent verbonden was aan de kerk van het H. Hart (Noordhoek) in Tilburg. Louis zong daar in het kinderkoor. Na het breken van zijn stem kwam hij in contact met Willem I. Reijniers, de eerste directeur van het mannenkoor St. Caecilia, die zijn zangtalent ontdekte. Hij werd lid van dit koor als veelbelovende "bas profundo." Op deze en andere foto's wordt hij Louis van de Sande genoemd. Officiëel was zijn naam Van der Sande.

Fotonummer["044624"]
PlaatsBerlijn (Duitsland)
Datering vanaf1935
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingPetrus Aloysius (Louis) van der Sande werd geboren te Tilburg op 15 april 1887 als zoon van huisschilder Jan Baptist van der Sande en Anna Maria C. de Rooij. Louis kreeg zijn eerste muziekonderwijs van muziekmeester Henri van Groenendael, Hubert Verschuuren en de muziekpedagoog frater M. Raphaël. In 1898 kreeg hij les van pianist, organist, dirigent, componist en pianohandelaar Gérard Schellekens, die als organist en dirigent verbonden was aan de kerk van het H. Hart (Noordhoek) in Tilburg. Louis zong daar in het kinderkoor. Na het breken van zijn stem kwam hij in contact met Willem I. Reijniers, de eerste directeur van het mannenkoor St. Caecilia, die zijn zangtalent ontdekte. Hij werd lid van dit koor als veelbelovende "bas profundo." Op deze en andere foto's wordt hij Louis van de Sande genoemd. Officiëel was zijn naam Van der Sande.
AnnotatieColl. L. v.d. Sande (Ben Verschuuren) inv. nr. 1.
Datum

044624 - Petrus Aloysius (Louis) van der Sande werd geboren te Tilburg op 15 april 1887 als zoon van huisschilder Jan Baptist van der Sande en Anna Maria C. de Rooij. Louis kreeg zijn eerste muziekonderwijs van muziekmeester Henri van Groenendael, Hubert Verschuuren en de muziekpedagoog frater M. Raphaël. In 1898 kreeg hij les van pianist, organist, dirigent, componist en pianohandelaar Gérard Schellekens, die als organist en dirigent verbonden was aan de kerk van het H. Hart (Noordhoek) in Tilburg. Louis zong daar in het kinderkoor. Na het breken van zijn stem kwam hij in contact met Willem I. Reijniers, de eerste directeur van het mannenkoor St. Caecilia, die zijn zangtalent ontdekte. Hij werd lid van dit koor als veelbelovende "bas profundo." Op deze en andere foto's wordt hij Louis van de Sande genoemd. Officiëel was zijn naam Van der Sande.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag