067858 - GEDENKSTEEN ter herinnering aan de redding van de galerij van kerkhofbeelden langs het kerkhof Bredaseweg. De beelden dreigden te verdwijnen vanwege wegverbreding. Dit werd voorkomen door de aktie "Heiligen gaan niet naar de hel" met als voorman de historicus prof. dr. H.F.J.M. van den EERENBEEMT, die in 1973 de gedenksteen plaatste op het feest van Allerheiligen. Beeldende Kunst, openbare ruimte. - Foto's & Kaarten

GEDENKSTEEN ter herinnering aan de redding van de galerij van kerkhofbeelden langs het kerkhof Bredaseweg. De beelden dreigden te verdwijnen vanwege wegverbreding. Dit werd voorkomen door de aktie "Heiligen gaan niet naar de hel" met als voorman de historicus prof. dr. H.F.J.M. van den EERENBEEMT, die in 1973 de gedenksteen plaatste op het feest van Allerheiligen. Beeldende Kunst, openbare ruimte.

Fotonummer["067858"]
PlaatsTilburg
Straat["Bredaseweg"]
Datering vanaf1973
FotograafPaul van de Sande, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingGEDENKSTEEN ter herinnering aan de redding van de galerij van kerkhofbeelden langs het kerkhof Bredaseweg. De beelden dreigden te verdwijnen vanwege wegverbreding. Dit werd voorkomen door de aktie "Heiligen gaan niet naar de hel" met als voorman de historicus prof. dr. H.F.J.M. van den EERENBEEMT, die in 1973 de gedenksteen plaatste op het feest van Allerheiligen. Beeldende Kunst, openbare ruimte.
AnnotatiePaul van de Sande, Kunst onderweg. 212 kunstwerken in Tilburg. 2e herz. druk 1992, nr. 34 / Paul van de Sande, Kunst onderweg. 166 kunstwerken in Tilburg. 1e druk 1986, nr. 27 / Ronald Peeters en Ed Schilders, Katholiek Tilburg in beeld. 1990. In het hoofdstuk: Heiligen, tradities en gebruiken, staat een paragraaf: "Hoe de Heiligen bijna naar de Hel gingen", een geschiedenis van het kerkhof en de beeldengalerij.
Huisnummer45
Datum

067858 - GEDENKSTEEN ter herinnering aan de redding van de galerij van kerkhofbeelden langs het kerkhof Bredaseweg. De beelden  dreigden te verdwijnen vanwege wegverbreding. Dit werd voorkomen door de aktie "Heiligen gaan niet naar de hel" met als voorman de historicus prof. dr. H.F.J.M. van den EERENBEEMT, die in 1973 de gedenksteen plaatste op het feest van Allerheiligen.
Beeldende Kunst, openbare ruimte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag