603743 - GGD Tilburg. Ottilie Bahlmann werd geboren op 17 februari 1885 in Dresden en overleed op 2 november 1934 in Tilburg. Haar vader, Ignaz Bahlmann, was een eigenzinnig man en het zwarte schaap van de zeer katholieke familie. Dat hij een protestantse vrouw trouwde, Barbara Armand, was al een onaangename verrassing, maar zijn steun voor het socialisme was helemaal onbegrijpelijk. Hij scheidde van zijn eerste vrouw en zijn tweede vrouw (feministe Cornelie Huygens) pleegde zelfmoord een maand na het huwelijk. In dit gezin werd Ottilie Bahlmann als enige dochter geboren. Ze groeide op met drie broers August, Felix en Robert en alle kinderen studeerden. Ottilia wilde in Delft voor bouwkundig ingenieur studeren, maar haar broers overtuigden haar ervan dat ze geen kans op een baan zou hebben. Ze koos toen voor geneeskunde in Utrecht en specialiseerde zich later in oogheelkunde. Na een afwijzing van de Gemeentelijke Geneeskundige dienst Amsterdam (katholieken worden niet benoemd) solliciteerde ze bij de GGD in Tilburg. Ze combineerde haar practijk met sociale activiteiten en haar voorliefde voor de bouwkunst blijkt uit haar bemoeienis met de inrichting van het Canisiusziekenhuis in Nijmegen. In 1930 trouwde ze met Jules Joseph Marie Gimbrére, arts en directeur van GGGD Tilburg. Beiden werkten als arts in Tilburg. Ottilie Bahlmann schreef een In Memoriam voor Elisabeth Hendrina Gimbrére (de eerste vrouw van J.J.M. Gimbrére) bij haar overlijden op 19 september 1928). Ottila Bahlmann was eerst werkzaam als schoolarts en later als oogarts voor de GGD in Tilburg. - Foto's & Kaarten

GGD Tilburg. Ottilie Bahlmann werd geboren op 17 februari 1885 in Dresden en overleed op 2 november 1934 in Tilburg. Haar vader, Ignaz Bahlmann, was een eigenzinnig man en het zwarte schaap van de zeer katholieke familie. Dat hij een protestantse vrouw trouwde, Barbara Armand, was al een onaangename verrassing, maar zijn steun voor het socialisme was helemaal onbegrijpelijk. Hij scheidde van zijn eerste vrouw en zijn tweede vrouw (feministe Cornelie Huygens) pleegde zelfmoord een maand na het huwelijk. In dit gezin werd Ottilie Bahlmann als enige dochter geboren. Ze groeide op met drie broers August, Felix en Robert en alle kinderen studeerden. Ottilia wilde in Delft voor bouwkundig ingenieur studeren, maar haar broers overtuigden haar ervan dat ze geen kans op een baan zou hebben. Ze koos toen voor geneeskunde in Utrecht en specialiseerde zich later in oogheelkunde. Na een afwijzing van de Gemeentelijke Geneeskundige dienst Amsterdam (katholieken worden niet benoemd) solliciteerde ze bij de GGD in Tilburg. Ze combineerde haar practijk met sociale activiteiten en haar voorliefde voor de bouwkunst blijkt uit haar bemoeienis met de inrichting van het Canisiusziekenhuis in Nijmegen. In 1930 trouwde ze met Jules Joseph Marie Gimbrére, arts en directeur van GGGD Tilburg. Beiden werkten als arts in Tilburg. Ottilie Bahlmann schreef een In Memoriam voor Elisabeth Hendrina Gimbrére (de eerste vrouw van J.J.M. Gimbrére) bij haar overlijden op 19 september 1928). Ottila Bahlmann was eerst werkzaam als schoolarts en later als oogarts voor de GGD in Tilburg.

Fotonummer["603743"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1934
Herkomst81, Gemeentelijke Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GG en GD) Tilburg, 1908-1983 (aanvulling)
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingGGD Tilburg. Ottilie Bahlmann werd geboren op 17 februari 1885 in Dresden en overleed op 2 november 1934 in Tilburg. Haar vader, Ignaz Bahlmann, was een eigenzinnig man en het zwarte schaap van de zeer katholieke familie. Dat hij een protestantse vrouw trouwde, Barbara Armand, was al een onaangename verrassing, maar zijn steun voor het socialisme was helemaal onbegrijpelijk. Hij scheidde van zijn eerste vrouw en zijn tweede vrouw (feministe Cornelie Huygens) pleegde zelfmoord een maand na het huwelijk. In dit gezin werd Ottilie Bahlmann als enige dochter geboren. Ze groeide op met drie broers August, Felix en Robert en alle kinderen studeerden. Ottilia wilde in Delft voor bouwkundig ingenieur studeren, maar haar broers overtuigden haar ervan dat ze geen kans op een baan zou hebben. Ze koos toen voor geneeskunde in Utrecht en specialiseerde zich later in oogheelkunde. Na een afwijzing van de Gemeentelijke Geneeskundige dienst Amsterdam (katholieken worden niet benoemd) solliciteerde ze bij de GGD in Tilburg. Ze combineerde haar practijk met sociale activiteiten en haar voorliefde voor de bouwkunst blijkt uit haar bemoeienis met de inrichting van het Canisiusziekenhuis in Nijmegen. In 1930 trouwde ze met Jules Joseph Marie Gimbrére, arts en directeur van GGGD Tilburg. Beiden werkten als arts in Tilburg. Ottilie Bahlmann schreef een In Memoriam voor Elisabeth Hendrina Gimbrére (de eerste vrouw van J.J.M. Gimbrére) bij haar overlijden op 19 september 1928). Ottila Bahlmann was eerst werkzaam als schoolarts en later als oogarts voor de GGD in Tilburg.
Datum

603743 - GGD Tilburg. Ottilie Bahlmann werd geboren op 17 februari 1885 in Dresden en overleed op 2 november 1934 in Tilburg. Haar vader, Ignaz Bahlmann, was een eigenzinnig man en het zwarte schaap van de zeer katholieke familie. Dat hij een protestantse vrouw trouwde, Barbara Armand, was al een onaangename verrassing, maar zijn steun voor het socialisme was helemaal onbegrijpelijk. Hij scheidde van zijn eerste vrouw en zijn tweede vrouw (feministe Cornelie Huygens) pleegde zelfmoord een maand na het huwelijk. In dit gezin werd Ottilie Bahlmann als enige dochter geboren. Ze groeide op met drie broers August, Felix en Robert en alle kinderen studeerden. Ottilia wilde in Delft voor bouwkundig ingenieur studeren, maar haar broers overtuigden haar ervan dat ze geen kans op een baan zou hebben. Ze koos toen voor geneeskunde in Utrecht en specialiseerde zich later in oogheelkunde. Na een afwijzing van de Gemeentelijke Geneeskundige dienst Amsterdam (katholieken worden niet benoemd)  solliciteerde ze bij de GGD in Tilburg. Ze combineerde haar practijk met sociale activiteiten en haar voorliefde voor de bouwkunst blijkt uit haar bemoeienis met de inrichting van het Canisiusziekenhuis in Nijmegen. In 1930 trouwde ze met Jules Joseph Marie Gimbrére, arts en directeur van GGGD Tilburg. Beiden werkten als arts in Tilburg. Ottilie Bahlmann schreef een In Memoriam voor Elisabeth Hendrina Gimbrére (de eerste vrouw van J.J.M. Gimbrére) bij haar overlijden op 19 september 1928). 
Ottila Bahlmann was eerst werkzaam als schoolarts en later als oogarts voor de GGD in Tilburg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag