048922 - optocht op 18 augustus 1923 t.g.v. het 25-jarig kroningsfeest van koningin Wilhelmina. De grote historische optocht telde honderden deelnemers die vertrokken vanaf de Kromhoutkazerne aan de Bredaseweg, waar 1e luitenant Momma de leiding had. De kleding voor de stoet werd geleverd door de firma Janssen & Bierens (de Regenboog), de kleding werd gemaakt door de zusters Ursulinen en de Vliegkappen. De heer Kessels componeerde twee feestmarsen: 'Holland jubelt' en 'Neerland en Oranje'. De verschilende groepen waren eerder geschilderd door Jan van Delft. de schilderijen werden tentoon gesteld in verschillende etalages in de Heuvelstraat (rubriek weerzien). Hier komt de stoet uit de Diepenstraat en draait de Korvelseweg op. - Foto's & Kaarten

optocht op 18 augustus 1923 t.g.v. het 25-jarig kroningsfeest van koningin Wilhelmina. De grote historische optocht telde honderden deelnemers die vertrokken vanaf de Kromhoutkazerne aan de Bredaseweg, waar 1e luitenant Momma de leiding had. De kleding voor de stoet werd geleverd door de firma Janssen & Bierens (de Regenboog), de kleding werd gemaakt door de zusters Ursulinen en de Vliegkappen. De heer Kessels componeerde twee feestmarsen: 'Holland jubelt' en 'Neerland en Oranje'. De verschilende groepen waren eerder geschilderd door Jan van Delft. de schilderijen werden tentoon gesteld in verschillende etalages in de Heuvelstraat (rubriek weerzien). Hier komt de stoet uit de Diepenstraat en draait de Korvelseweg op.

Fotonummer["048922"]
PlaatsTilburg
Straat["Diepenstraat"]
WijkKorvel
Datering vanaf18-08-1923
HerkomstNienhuis
Uiterlijke vormfoto
Omschrijvingoptocht op 18 augustus 1923 t.g.v. het 25-jarig kroningsfeest van koningin Wilhelmina. De grote historische optocht telde honderden deelnemers die vertrokken vanaf de Kromhoutkazerne aan de Bredaseweg, waar 1e luitenant Momma de leiding had. De kleding voor de stoet werd geleverd door de firma Janssen & Bierens (de Regenboog), de kleding werd gemaakt door de zusters Ursulinen en de Vliegkappen. De heer Kessels componeerde twee feestmarsen: 'Holland jubelt' en 'Neerland en Oranje'. De verschilende groepen waren eerder geschilderd door Jan van Delft. de schilderijen werden tentoon gesteld in verschillende etalages in de Heuvelstraat (rubriek weerzien). Hier komt de stoet uit de Diepenstraat en draait de Korvelseweg op.
AnnotatieRubriek Weerzien, Brabants Dagblad dd 12 januari 2000.
Datum

048922 - optocht op 18 augustus 1923 t.g.v. het 25-jarig kroningsfeest van koningin Wilhelmina. De grote historische optocht telde honderden deelnemers die vertrokken vanaf de Kromhoutkazerne aan de Bredaseweg, waar 1e luitenant Momma de leiding had. De kleding voor de stoet werd geleverd door de firma Janssen & Bierens (de Regenboog), de kleding werd gemaakt door de zusters Ursulinen en de Vliegkappen. De heer Kessels componeerde twee feestmarsen:  'Holland jubelt' en 'Neerland en Oranje'. De verschilende groepen waren eerder geschilderd door Jan van Delft. de schilderijen werden tentoon gesteld in verschillende etalages in de Heuvelstraat (rubriek weerzien). Hier komt de stoet uit de Diepenstraat en draait de Korvelseweg op.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag