026349 - Voorgevel bedrijfspand King Salades aan de Mascagnistraat. Het reliëf in de voorgevel is getiteld: "Il teatro dei burattini" en is gemaakt van gebakken klei. Vervaardigd bij gelegenheid van de bouw van het pand. In het pand was korte tijd een ijsbereidingsfabriekje gevestigd van de uit Italië afkomstige firmanten E. Granucci en A. Matteucci.. Zij lieten het reliëf maken door een beeldenatelier uit Pescia, een plaatsje gelegen in Toscane, hun geboortestreek. Het reliëf beeldt een marionettentheater uit. Op het rechterpaneel is de "burattinaio" weergegeven, de poppenspeler. Het middelste paneel stelt Pinokkio voor. - Foto's & Kaarten

Voorgevel bedrijfspand King Salades aan de Mascagnistraat. Het reliëf in de voorgevel is getiteld: "Il teatro dei burattini" en is gemaakt van gebakken klei. Vervaardigd bij gelegenheid van de bouw van het pand. In het pand was korte tijd een ijsbereidingsfabriekje gevestigd van de uit Italië afkomstige firmanten E. Granucci en A. Matteucci.. Zij lieten het reliëf maken door een beeldenatelier uit Pescia, een plaatsje gelegen in Toscane, hun geboortestreek. Het reliëf beeldt een marionettentheater uit. Op het rechterpaneel is de "burattinaio" weergegeven, de poppenspeler. Het middelste paneel stelt Pinokkio voor.

Fotonummer["026349"]
PlaatsTilburg
Straat["Mascagnistraat"]
WijkStokhasselt
Datering vanaf01-05-1985
FotograafJan Brieffies, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVoorgevel bedrijfspand King Salades aan de Mascagnistraat. Het reliëf in de voorgevel is getiteld: "Il teatro dei burattini" en is gemaakt van gebakken klei. Vervaardigd bij gelegenheid van de bouw van het pand. In het pand was korte tijd een ijsbereidingsfabriekje gevestigd van de uit Italië afkomstige firmanten E. Granucci en A. Matteucci.. Zij lieten het reliëf maken door een beeldenatelier uit Pescia, een plaatsje gelegen in Toscane, hun geboortestreek. Het reliëf beeldt een marionettentheater uit. Op het rechterpaneel is de "burattinaio" weergegeven, de poppenspeler. Het middelste paneel stelt Pinokkio voor.
Datum

026349 - Voorgevel bedrijfspand King Salades aan de Mascagnistraat. Het reliëf in de voorgevel is getiteld: "Il teatro dei burattini" en is gemaakt van gebakken klei. Vervaardigd bij gelegenheid van de bouw van het pand.  In het pand was korte tijd een ijsbereidingsfabriekje gevestigd van de uit Italië afkomstige firmanten E. Granucci en A. Matteucci.. Zij lieten het reliëf maken door een beeldenatelier uit Pescia, een plaatsje gelegen in Toscane, hun geboortestreek. Het reliëf beeldt een marionettentheater uit. Op het rechterpaneel is de "burattinaio" weergegeven, de poppenspeler. Het middelste paneel stelt Pinokkio voor.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig? Chat is online op maandag van 13.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
op dinsdag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur.
op vrijdag van 13.00-16.00 en van 19.00-22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag