057053 - St. ERmelindis in de parochiekerk van Moergestel. De drie lelies in haar rechterhand symboliseren haar maagdelijkheid. In haar linkerhand draagt zij een gebedenboek. Het beeld werd vervaardigd in de 16e eeuw, maar kwam pas eeuwen later terecht in Moergestel. - Foto's & Kaarten

St. ERmelindis in de parochiekerk van Moergestel. De drie lelies in haar rechterhand symboliseren haar maagdelijkheid. In haar linkerhand draagt zij een gebedenboek. Het beeld werd vervaardigd in de 16e eeuw, maar kwam pas eeuwen later terecht in Moergestel.

Fotonummer["057053"]
PlaatsMoergestel
Datering vanaf1996
FotograafSmolders, Paul
HerkomstColl. v.m. gemeente Moergestel
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingSt. ERmelindis in de parochiekerk van Moergestel. De drie lelies in haar rechterhand symboliseren haar maagdelijkheid. In haar linkerhand draagt zij een gebedenboek. Het beeld werd vervaardigd in de 16e eeuw, maar kwam pas eeuwen later terecht in Moergestel.
AnnotatieMerk toch hoe sterk, p. 27
Datum

057053 - St. ERmelindis in de parochiekerk van Moergestel. De drie lelies in haar rechterhand symboliseren haar maagdelijkheid. In haar linkerhand draagt zij een gebedenboek. Het beeld werd vervaardigd in de 16e eeuw, maar kwam pas eeuwen later terecht in Moergestel.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag