077588 - Balbian Verster: Genoemd naar Mr. Abraham Hendrik de Balbian Verster (1830 -1915). Hoewel Amsterdammer van geboorte heeft hij toch het grootste deel van zijn leven in Oisterwijk gewoond in het pand "De Drye Swaentjes". In de volksmond bekend als "Versterhuis". Hij was onder meer kantonrechter in Boxtel en Tilburg en rentmeester over de goederen van Baron van Lijnden te Oisterwijk. Daaronder behoorde ook een deel van het bos- en vennengebied. Ook in het maatschappelijk leven van Oisterwijk speelde hij een rol van betekenis, o. a. in de Hervormde Gemeente en bij de Stichting van de Israëlitische begraafplaats aan de Hondsberglaan. Hij maakte schetsen van vele Oisterwijkers. Een aantal van deze portretten zijn bewaard gebleven. - Foto's & Kaarten

Balbian Verster: Genoemd naar Mr. Abraham Hendrik de Balbian Verster (1830 -1915). Hoewel Amsterdammer van geboorte heeft hij toch het grootste deel van zijn leven in Oisterwijk gewoond in het pand "De Drye Swaentjes". In de volksmond bekend als "Versterhuis". Hij was onder meer kantonrechter in Boxtel en Tilburg en rentmeester over de goederen van Baron van Lijnden te Oisterwijk. Daaronder behoorde ook een deel van het bos- en vennengebied. Ook in het maatschappelijk leven van Oisterwijk speelde hij een rol van betekenis, o. a. in de Hervormde Gemeente en bij de Stichting van de Israëlitische begraafplaats aan de Hondsberglaan. Hij maakte schetsen van vele Oisterwijkers. Een aantal van deze portretten zijn bewaard gebleven.

Fotonummer["077588"]
PlaatsOisterwijk
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingBalbian Verster: Genoemd naar Mr. Abraham Hendrik de Balbian Verster (1830 -1915). Hoewel Amsterdammer van geboorte heeft hij toch het grootste deel van zijn leven in Oisterwijk gewoond in het pand "De Drye Swaentjes". In de volksmond bekend als "Versterhuis". Hij was onder meer kantonrechter in Boxtel en Tilburg en rentmeester over de goederen van Baron van Lijnden te Oisterwijk. Daaronder behoorde ook een deel van het bos- en vennengebied. Ook in het maatschappelijk leven van Oisterwijk speelde hij een rol van betekenis, o. a. in de Hervormde Gemeente en bij de Stichting van de Israëlitische begraafplaats aan de Hondsberglaan. Hij maakte schetsen van vele Oisterwijkers. Een aantal van deze portretten zijn bewaard gebleven.
Datum

077588 - Balbian Verster: Genoemd naar Mr. Abraham Hendrik de Balbian Verster (1830 -1915). Hoewel Amsterdammer van geboorte heeft hij toch het grootste deel van zijn leven in Oisterwijk gewoond in het pand "De Drye Swaentjes". In de volksmond bekend als "Versterhuis". Hij was onder meer kantonrechter in Boxtel en Tilburg en rentmeester over de goederen van Baron van Lijnden te Oisterwijk. Daaronder behoorde ook een deel van het bos- en vennengebied. Ook in het maatschappelijk leven van Oisterwijk speelde hij een rol van betekenis, o. a. in de Hervormde Gemeente en bij de Stichting van de Israëlitische begraafplaats aan de Hondsberglaan. Hij maakte schetsen van vele Oisterwijkers. Een aantal van deze portretten zijn bewaard gebleven.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag