011047 - Tuin van de Witte Bioscoop aan de Capucijnenstraat nr. 49 met kiosk en de Korvelse molen op de achtergrond. De bioscoop werd opgericht op 29 maart 1913 met het doel goede films te brengen en het publiek uit het 'slechte' theater weg te houden. De toneelzaal van de Katholieke Kring van de parochie St. Anna werd daarom omgebouwd tot filmzaal. Promotor was kapelaan Verschuren. Tijdens de mobilisatie 1914-1918 werd het gebouw in gebruik genomen door militairen. In het begin van de twintiger jaren werd het gebouw brandweerkazerne.Het gebouw werd ontworpen door architect Donders. - Foto's & Kaarten

Tuin van de Witte Bioscoop aan de Capucijnenstraat nr. 49 met kiosk en de Korvelse molen op de achtergrond. De bioscoop werd opgericht op 29 maart 1913 met het doel goede films te brengen en het publiek uit het 'slechte' theater weg te houden. De toneelzaal van de Katholieke Kring van de parochie St. Anna werd daarom omgebouwd tot filmzaal. Promotor was kapelaan Verschuren. Tijdens de mobilisatie 1914-1918 werd het gebouw in gebruik genomen door militairen. In het begin van de twintiger jaren werd het gebouw brandweerkazerne.Het gebouw werd ontworpen door architect Donders.

Fotonummer["011047"]
PlaatsTilburg
Straat["Capucijnenstraat"]
WijkSt. Anna
Datering vanaf1913
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingTuin van de Witte Bioscoop aan de Capucijnenstraat nr. 49 met kiosk en de Korvelse molen op de achtergrond. De bioscoop werd opgericht op 29 maart 1913 met het doel goede films te brengen en het publiek uit het 'slechte' theater weg te houden. De toneelzaal van de Katholieke Kring van de parochie St. Anna werd daarom omgebouwd tot filmzaal. Promotor was kapelaan Verschuren. Tijdens de mobilisatie 1914-1918 werd het gebouw in gebruik genomen door militairen. In het begin van de twintiger jaren werd het gebouw brandweerkazerne.Het gebouw werd ontworpen door architect Donders.
AnnotatieTilburg aan tap en tafel, p 22 Tilburg in beeld, 197 Ach Lieve Tijd 10, p 231.
Huisnummer49
Datum

011047 - Tuin van de Witte Bioscoop aan de Capucijnenstraat nr. 49 met kiosk en de Korvelse molen op de achtergrond. De bioscoop werd opgericht op 29 maart 1913 met het doel goede films te brengen en het publiek uit het 'slechte' theater weg te houden. De toneelzaal van de Katholieke Kring van de parochie St. Anna werd daarom omgebouwd tot filmzaal. Promotor was kapelaan Verschuren. Tijdens de mobilisatie 1914-1918 werd het gebouw in gebruik genomen door militairen. In het begin van de twintiger jaren werd het gebouw brandweerkazerne.Het gebouw werd ontworpen door architect Donders.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag