054647 - W.P. Ingenegeren sr., directeur van Levensverzekeringsmaatschappij de Utrecht, nam het initiatief om als solide belegging voor zijn maatschappij landgoed de Utrecht te stichten. Hij kocht daartoe de benodigde woeste grond onder Esbeek, Diessen en Lage Mierde. In 1899 werd begonnen met de aanleg. Op de foto de directeur op een bank in het landgoed. - Foto's & Kaarten

W.P. Ingenegeren sr., directeur van Levensverzekeringsmaatschappij de Utrecht, nam het initiatief om als solide belegging voor zijn maatschappij landgoed de Utrecht te stichten. Hij kocht daartoe de benodigde woeste grond onder Esbeek, Diessen en Lage Mierde. In 1899 werd begonnen met de aanleg. Op de foto de directeur op een bank in het landgoed.

Fotonummer["054647"]
PlaatsEsbeek
Datering vanaf1920
HerkomstJ. van Gils, Hilvarenbeek
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingW.P. Ingenegeren sr., directeur van Levensverzekeringsmaatschappij de Utrecht, nam het initiatief om als solide belegging voor zijn maatschappij landgoed de Utrecht te stichten. Hij kocht daartoe de benodigde woeste grond onder Esbeek, Diessen en Lage Mierde. In 1899 werd begonnen met de aanleg. Op de foto de directeur op een bank in het landgoed.
AnnotatieKent u ze nog... de Hilvarenbekers, nr. 34.
Datum

054647 - W.P. Ingenegeren sr., directeur van Levensverzekeringsmaatschappij de Utrecht, nam het initiatief om als solide belegging voor zijn maatschappij landgoed de Utrecht te stichten. Hij kocht daartoe de benodigde woeste grond onder Esbeek, Diessen en Lage Mierde. In 1899 werd begonnen met de aanleg. Op de foto de directeur op een bank in het landgoed.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag