054712 - Paardenstraat. Links nog grotendeels onbebouwd- Verderop de openbre school. De bebouwing rechts is ofschoon gewijzigd nog aanwezig. Rechts het pand van de familie Pijnenburg, dat van 1868 tot 1903 in gebruik was als klooster van de Zusters van Liefde. In hun tuin bouwden ze voor meisjes een katholieke armenschool, waarvan de resten nog aan de Holstraat te zien zijn. - Foto's & Kaarten

Paardenstraat. Links nog grotendeels onbebouwd- Verderop de openbre school. De bebouwing rechts is ofschoon gewijzigd nog aanwezig. Rechts het pand van de familie Pijnenburg, dat van 1868 tot 1903 in gebruik was als klooster van de Zusters van Liefde. In hun tuin bouwden ze voor meisjes een katholieke armenschool, waarvan de resten nog aan de Holstraat te zien zijn.

Fotonummer["054712"]
PlaatsHilvarenbeek
Straat["Paardenstraat"]
Datering vanaf1905
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingPaardenstraat. Links nog grotendeels onbebouwd- Verderop de openbre school. De bebouwing rechts is ofschoon gewijzigd nog aanwezig. Rechts het pand van de familie Pijnenburg, dat van 1868 tot 1903 in gebruik was als klooster van de Zusters van Liefde. In hun tuin bouwden ze voor meisjes een katholieke armenschool, waarvan de resten nog aan de Holstraat te zien zijn.
AnnotatieHilvarenbeek in oude ansichten deel 1, nr. 15, deel 2, nr. 24.
Datum

054712 - Paardenstraat. Links nog grotendeels onbebouwd- Verderop de openbre school. De bebouwing rechts is ofschoon gewijzigd nog aanwezig. Rechts het pand van de familie Pijnenburg, dat van 1868 tot 1903 in gebruik was als klooster van de Zusters van Liefde. In hun tuin bouwden ze voor meisjes een katholieke armenschool, waarvan de resten nog aan de Holstraat te zien zijn.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag