001714 - Noordstraat met kerk van het H. Hart. Links het huis Noordstraat M 929. Hier woonde in die tijd smid Andries van Empel, die afkomstig was uit Helvoirt. De Noordstraat die nu eindigt bij de Spoorlaan, liep vroeger door tot aan de spoorwegovergang met de Gasthuisstraat (nu Gasthuisring) De Spoorlaan mondde toen uit in de Noordstraat en eindigde daar. Links, juist voorbij de kerk begon de niet meer bestaande Industriestraat. Iets ten noorden van de voormalige Industriestraat begint nu de Hart van Brabantlaan. Tussen het huis van Van Empel en de kerk kwam de Lange Schijfstraat (nu Noordhoekrin g) uit in de Noordstraat. - Foto's & Kaarten

Noordstraat met kerk van het H. Hart. Links het huis Noordstraat M 929. Hier woonde in die tijd smid Andries van Empel, die afkomstig was uit Helvoirt. De Noordstraat die nu eindigt bij de Spoorlaan, liep vroeger door tot aan de spoorwegovergang met de Gasthuisstraat (nu Gasthuisring) De Spoorlaan mondde toen uit in de Noordstraat en eindigde daar. Links, juist voorbij de kerk begon de niet meer bestaande Industriestraat. Iets ten noorden van de voormalige Industriestraat begint nu de Hart van Brabantlaan. Tussen het huis van Van Empel en de kerk kwam de Lange Schijfstraat (nu Noordhoekrin g) uit in de Noordstraat.

Fotonummer["001714"]
PlaatsTilburg
Straat["Noordstraat"]
Datering vanaf1903
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingNoordstraat met kerk van het H. Hart. Links het huis Noordstraat M 929. Hier woonde in die tijd smid Andries van Empel, die afkomstig was uit Helvoirt. De Noordstraat die nu eindigt bij de Spoorlaan, liep vroeger door tot aan de spoorwegovergang met de Gasthuisstraat (nu Gasthuisring) De Spoorlaan mondde toen uit in de Noordstraat en eindigde daar. Links, juist voorbij de kerk begon de niet meer bestaande Industriestraat. Iets ten noorden van de voormalige Industriestraat begint nu de Hart van Brabantlaan. Tussen het huis van Van Empel en de kerk kwam de Lange Schijfstraat (nu Noordhoekrin g) uit in de Noordstraat.
AnnotatieBR 1900-1910 37/85.
Datum

001714 - Noordstraat met kerk van het H. Hart. Links het huis Noordstraat M 929. Hier woonde in die tijd smid Andries van Empel, die afkomstig was uit Helvoirt. De Noordstraat die nu eindigt bij de Spoorlaan, liep vroeger door tot aan de spoorwegovergang met de Gasthuisstraat (nu Gasthuisring)  De Spoorlaan mondde toen uit in de Noordstraat en eindigde daar. Links, juist voorbij de kerk begon de niet meer bestaande Industriestraat.  Iets ten noorden van de voormalige Industriestraat begint nu de Hart van Brabantlaan. Tussen het huis van Van Empel en de kerk kwam de Lange Schijfstraat (nu Noordhoekrin g) uit in de Noordstraat.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag