654991 - Een toonzaal van de textielfirma van André van Spaendonck & Zn. Deze wollenstoffenfabriek werd in 1898 opgericht door Andreas van Spaendonck, eerder medefirmant van Gebroeders van Spaendonck. Het bedrijf startte aan de Koestraat en breidde zich daar in de loop der tijd aanzienlijk uit. Ook ontstond er vlakbij een fabriekscomplex aan de Enschotsestraat. In 1960 werd nog een fabriekscomplex gebouwd op industrieterrein Kraaiven. Tien jaar later moest het bedrijf, dat ook bekend was onder de naam Spandon, mede wegens de buitenlandse concurrentie de deuren sluiten. Er werkten toen nog 630 personen. - Foto's & Kaarten

Een toonzaal van de textielfirma van André van Spaendonck & Zn. Deze wollenstoffenfabriek werd in 1898 opgericht door Andreas van Spaendonck, eerder medefirmant van Gebroeders van Spaendonck. Het bedrijf startte aan de Koestraat en breidde zich daar in de loop der tijd aanzienlijk uit. Ook ontstond er vlakbij een fabriekscomplex aan de Enschotsestraat. In 1960 werd nog een fabriekscomplex gebouwd op industrieterrein Kraaiven. Tien jaar later moest het bedrijf, dat ook bekend was onder de naam Spandon, mede wegens de buitenlandse concurrentie de deuren sluiten. Er werkten toen nog 630 personen.

Fotonummer["654991"]
PlaatsTilburg
Straat["Kraaivenstraat"]
WijkKraaiven
Datering vanaf1960
Datering tot1965
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingEen toonzaal van de textielfirma van André van Spaendonck & Zn. Deze wollenstoffenfabriek werd in 1898 opgericht door Andreas van Spaendonck, eerder medefirmant van Gebroeders van Spaendonck. Het bedrijf startte aan de Koestraat en breidde zich daar in de loop der tijd aanzienlijk uit. Ook ontstond er vlakbij een fabriekscomplex aan de Enschotsestraat. In 1960 werd nog een fabriekscomplex gebouwd op industrieterrein Kraaiven. Tien jaar later moest het bedrijf, dat ook bekend was onder de naam Spandon, mede wegens de buitenlandse concurrentie de deuren sluiten. Er werkten toen nog 630 personen.
AnnotatieWiki Midden Brabant
Datum

654991 - Een toonzaal van de textielfirma van André van Spaendonck & Zn. 
Deze wollenstoffenfabriek werd in 1898 opgericht door Andreas van Spaendonck, eerder medefirmant van Gebroeders van Spaendonck. Het bedrijf startte aan de Koestraat en breidde zich daar in de loop der tijd aanzienlijk uit. Ook ontstond er vlakbij een fabriekscomplex aan de Enschotsestraat. In 1960 werd nog een fabriekscomplex gebouwd op industrieterrein Kraaiven. Tien jaar later moest het bedrijf, dat ook bekend was onder de naam Spandon, mede wegens de buitenlandse concurrentie de deuren sluiten. Er werkten toen nog 630 personen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig? Chat is online op maandag van 13.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
op dinsdag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur.
op vrijdag van 13.00-16.00 en van 19.00-22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag