654991 - Een toonzaal van de textielfirma van André van Spaendonck & Zn. Deze wollenstoffenfabriek werd in 1898 opgericht door Andreas van Spaendonck, eerder medefirmant van Gebroeders van Spaendonck. Het bedrijf startte aan de Koestraat en breidde zich daar in de loop der tijd aanzienlijk uit. Ook ontstond er vlakbij een fabriekscomplex aan de Enschotsestraat. In 1960 werd nog een fabriekscomplex gebouwd op industrieterrein Kraaiven. Tien jaar later moest het bedrijf, dat ook bekend was onder de naam Spandon, mede wegens de buitenlandse concurrentie de deuren sluiten. Er werkten toen nog 630 personen. - Foto's & Kaarten

Een toonzaal van de textielfirma van André van Spaendonck & Zn. Deze wollenstoffenfabriek werd in 1898 opgericht door Andreas van Spaendonck, eerder medefirmant van Gebroeders van Spaendonck. Het bedrijf startte aan de Koestraat en breidde zich daar in de loop der tijd aanzienlijk uit. Ook ontstond er vlakbij een fabriekscomplex aan de Enschotsestraat. In 1960 werd nog een fabriekscomplex gebouwd op industrieterrein Kraaiven. Tien jaar later moest het bedrijf, dat ook bekend was onder de naam Spandon, mede wegens de buitenlandse concurrentie de deuren sluiten. Er werkten toen nog 630 personen.

Fotonummer["654991"]
PlaatsTilburg
Straat["Kraaivenstraat"]
WijkKraaiven
Datering vanaf1960
Datering tot1965
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingEen toonzaal van de textielfirma van André van Spaendonck & Zn. Deze wollenstoffenfabriek werd in 1898 opgericht door Andreas van Spaendonck, eerder medefirmant van Gebroeders van Spaendonck. Het bedrijf startte aan de Koestraat en breidde zich daar in de loop der tijd aanzienlijk uit. Ook ontstond er vlakbij een fabriekscomplex aan de Enschotsestraat. In 1960 werd nog een fabriekscomplex gebouwd op industrieterrein Kraaiven. Tien jaar later moest het bedrijf, dat ook bekend was onder de naam Spandon, mede wegens de buitenlandse concurrentie de deuren sluiten. Er werkten toen nog 630 personen.
AnnotatieWiki Midden Brabant
Datum

654991 - Een toonzaal van de textielfirma van André van Spaendonck & Zn. 
Deze wollenstoffenfabriek werd in 1898 opgericht door Andreas van Spaendonck, eerder medefirmant van Gebroeders van Spaendonck. Het bedrijf startte aan de Koestraat en breidde zich daar in de loop der tijd aanzienlijk uit. Ook ontstond er vlakbij een fabriekscomplex aan de Enschotsestraat. In 1960 werd nog een fabriekscomplex gebouwd op industrieterrein Kraaiven. Tien jaar later moest het bedrijf, dat ook bekend was onder de naam Spandon, mede wegens de buitenlandse concurrentie de deuren sluiten. Er werkten toen nog 630 personen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag