002364 - Splitsing Bisschop Zwijsenstraat, Markt en Paleisstraat. Nu heet dit gebied Stadhuisplein. Links op de achtergrond de kerk van het Heike. Rechts het gedenkteken voor koning Willem II. Op de voorgrond de 'vrijdagse markt'. In 1886 werd geconstateerd dat deze markt steeds verder opschoof van de Markt in de richting van de Paleisstraat en het Willemsplein. - Foto's & Kaarten

Splitsing Bisschop Zwijsenstraat, Markt en Paleisstraat. Nu heet dit gebied Stadhuisplein. Links op de achtergrond de kerk van het Heike. Rechts het gedenkteken voor koning Willem II. Op de voorgrond de 'vrijdagse markt'. In 1886 werd geconstateerd dat deze markt steeds verder opschoof van de Markt in de richting van de Paleisstraat en het Willemsplein.

Fotonummer["002364"]
PlaatsTilburg
Straat["Stadhuisplein"]
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingSplitsing Bisschop Zwijsenstraat, Markt en Paleisstraat. Nu heet dit gebied Stadhuisplein. Links op de achtergrond de kerk van het Heike. Rechts het gedenkteken voor koning Willem II. Op de voorgrond de 'vrijdagse markt'. In 1886 werd geconstateerd dat deze markt steeds verder opschoof van de Markt in de richting van de Paleisstraat en het Willemsplein.
AnnotatieTC 25.12.1886.
Datum

002364 - Splitsing Bisschop Zwijsenstraat, Markt en Paleisstraat. Nu heet dit gebied Stadhuisplein. Links op de achtergrond de kerk van het Heike. Rechts het gedenkteken voor koning Willem II. Op de voorgrond de 'vrijdagse markt'. In 1886 werd geconstateerd dat deze markt steeds verder opschoof van de Markt in de richting van de Paleisstraat en het Willemsplein.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag