002974 - Wilhelminapark, met rechts de in 1898 tijdens de kroningsfeesten geplante Wilhelminaboom. Op de achtergrond de muziekkiosk. De boom werd in 1898 zwaar beschadigd, toen door vandalen de bast van de boom tot op 1 1/2 meter hoogte verwijderd werd. Zij vernielden ook het hek om de boom. Om de daders op te sporen stelde Caarls, commissaris van politie, een beloning in het vooruitzicht. Op advies van het bestuur van de afdeling Tilburg van de 'Mij. van Tuinbouw en Plantkunde' werd een kleiverband aangebracht. De boom herstelde. - Foto's & Kaarten

Wilhelminapark, met rechts de in 1898 tijdens de kroningsfeesten geplante Wilhelminaboom. Op de achtergrond de muziekkiosk. De boom werd in 1898 zwaar beschadigd, toen door vandalen de bast van de boom tot op 1 1/2 meter hoogte verwijderd werd. Zij vernielden ook het hek om de boom. Om de daders op te sporen stelde Caarls, commissaris van politie, een beloning in het vooruitzicht. Op advies van het bestuur van de afdeling Tilburg van de 'Mij. van Tuinbouw en Plantkunde' werd een kleiverband aangebracht. De boom herstelde.

Fotonummer["002974"]
PlaatsTilburg
Straat["Wilhelminapark"]
WijkGasthuisstraat
Datering vanaf1908
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingWilhelminapark, met rechts de in 1898 tijdens de kroningsfeesten geplante Wilhelminaboom. Op de achtergrond de muziekkiosk. De boom werd in 1898 zwaar beschadigd, toen door vandalen de bast van de boom tot op 1 1/2 meter hoogte verwijderd werd. Zij vernielden ook het hek om de boom. Om de daders op te sporen stelde Caarls, commissaris van politie, een beloning in het vooruitzicht. Op advies van het bestuur van de afdeling Tilburg van de 'Mij. van Tuinbouw en Plantkunde' werd een kleiverband aangebracht. De boom herstelde.
AnnotatieTC 9.11.1899.
Datum

002974 - Wilhelminapark, met rechts de in 1898 tijdens de kroningsfeesten geplante Wilhelminaboom. Op de achtergrond de muziekkiosk. De boom werd in 1898 zwaar beschadigd, toen door vandalen de bast van de boom tot op 1 1/2 meter hoogte verwijderd werd. Zij vernielden ook het hek om de boom. Om de daders op te sporen stelde Caarls, commissaris van politie, een beloning in het vooruitzicht. Op advies van het bestuur van de afdeling Tilburg van de 'Mij. van Tuinbouw en Plantkunde' werd een kleiverband aangebracht. De boom herstelde.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag