002748 - Wilhelminakanaal onder Tilburg met ophaalbrug en brugwachterswoning. Spoedig na de officiële opening verdronken de eerste Tilburgers in dit kanaal: in juli 1919 kwamen Jan Verhoeven en Petrus Dikmans om het leven toen hun roeiboot omsloeg ter hoogte van de Kraaivenseburg. In oktober van dat jaar werd de reeds veertien dagen vermiste F. van Berkel dood in het kanaal gevonden. - Foto's & Kaarten

Wilhelminakanaal onder Tilburg met ophaalbrug en brugwachterswoning. Spoedig na de officiële opening verdronken de eerste Tilburgers in dit kanaal: in juli 1919 kwamen Jan Verhoeven en Petrus Dikmans om het leven toen hun roeiboot omsloeg ter hoogte van de Kraaivenseburg. In oktober van dat jaar werd de reeds veertien dagen vermiste F. van Berkel dood in het kanaal gevonden.

Fotonummer["002748"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1920
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingWilhelminakanaal onder Tilburg met ophaalbrug en brugwachterswoning. Spoedig na de officiële opening verdronken de eerste Tilburgers in dit kanaal: in juli 1919 kwamen Jan Verhoeven en Petrus Dikmans om het leven toen hun roeiboot omsloeg ter hoogte van de Kraaivenseburg. In oktober van dat jaar werd de reeds veertien dagen vermiste F. van Berkel dood in het kanaal gevonden.
AnnotatieTC 197.1919, 18.10.1919.
Datum

002748 - Wilhelminakanaal onder Tilburg met ophaalbrug en brugwachterswoning. Spoedig na de officiële opening verdronken de eerste Tilburgers in dit kanaal: in juli 1919 kwamen Jan Verhoeven en Petrus Dikmans om het leven toen hun roeiboot omsloeg ter hoogte van de Kraaivenseburg. In oktober van dat jaar werd de reeds veertien dagen vermiste F. van Berkel dood in het kanaal gevonden.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag