001287 - Elisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. St. Elisabethziekenhuis, hoofdgebouw aan de Jan van Beverwijckstraat. De naam St. Elisabeths Gasthuis is niet juist, dit was de benaming voor het oude gasthuis aan de Gasthuisstraat. Dit werd in 1966 gesloopt. Het ziekenhuis werd in 1929 gebouwd door Eduard Cuypers. Na de ingebruikname van het nieuwe St. Elisabethziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg in 1982, bleef alleen de hoofdingang met de gebouwen daaromheen, bekend als 'de Carré' in stand. De rest van het ziekenhuis werd gesloopt ten behoeve van de nieuwbouw van het Psychiatrisch Centrum Jan Wier. - Foto's & Kaarten

Elisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. St. Elisabethziekenhuis, hoofdgebouw aan de Jan van Beverwijckstraat. De naam St. Elisabeths Gasthuis is niet juist, dit was de benaming voor het oude gasthuis aan de Gasthuisstraat. Dit werd in 1966 gesloopt. Het ziekenhuis werd in 1929 gebouwd door Eduard Cuypers. Na de ingebruikname van het nieuwe St. Elisabethziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg in 1982, bleef alleen de hoofdingang met de gebouwen daaromheen, bekend als 'de Carré' in stand. De rest van het ziekenhuis werd gesloopt ten behoeve van de nieuwbouw van het Psychiatrisch Centrum Jan Wier.

Fotonummer["001287"]
PlaatsTilburg
Straat["Jan van Beverwijckstraat"]
WijkTivoli
Datering vanaf1930
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingElisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. St. Elisabethziekenhuis, hoofdgebouw aan de Jan van Beverwijckstraat. De naam St. Elisabeths Gasthuis is niet juist, dit was de benaming voor het oude gasthuis aan de Gasthuisstraat. Dit werd in 1966 gesloopt. Het ziekenhuis werd in 1929 gebouwd door Eduard Cuypers. Na de ingebruikname van het nieuwe St. Elisabethziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg in 1982, bleef alleen de hoofdingang met de gebouwen daaromheen, bekend als 'de Carré' in stand. De rest van het ziekenhuis werd gesloopt ten behoeve van de nieuwbouw van het Psychiatrisch Centrum Jan Wier.
AnnotatieTilburgers in beeld, p. 150.
Huisnummer2a
Datum

001287 - Elisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. St. Elisabethziekenhuis, hoofdgebouw aan de Jan van Beverwijckstraat. De naam St. Elisabeths Gasthuis is niet juist, dit was de benaming voor het oude gasthuis aan de Gasthuisstraat. Dit werd in 1966 gesloopt.
Het ziekenhuis werd in 1929 gebouwd door Eduard Cuypers. Na de ingebruikname van het nieuwe St. Elisabethziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg in 1982, bleef alleen de hoofdingang met de gebouwen daaromheen, bekend als 'de Carré' in stand. De rest van het ziekenhuis werd gesloopt ten behoeve van de nieuwbouw van het Psychiatrisch Centrum Jan Wier.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag