057975 - Gilze, Vanaf de Heuvel had men in 1902 dit gezicht in de pas bestraatte Raadhuisstraat. Hoewel een eerste auto reeds in 1897 Gilze passeerde, konden voetgangers zich nog zonder levensgevaar op de rijweg begeven. Links staan de woningen van de gezusters Ermen en G. Smolders en het café en de harmoniezaal van Segers. Rechts de woonhuizen van mej. M. van Miert en J. de Bont, waarnaast thans de Burgemeester van Mierlostraat uitkomt. - Foto's & Kaarten

Gilze, Vanaf de Heuvel had men in 1902 dit gezicht in de pas bestraatte Raadhuisstraat. Hoewel een eerste auto reeds in 1897 Gilze passeerde, konden voetgangers zich nog zonder levensgevaar op de rijweg begeven. Links staan de woningen van de gezusters Ermen en G. Smolders en het café en de harmoniezaal van Segers. Rechts de woonhuizen van mej. M. van Miert en J. de Bont, waarnaast thans de Burgemeester van Mierlostraat uitkomt.

Fotonummer["057975"]
PlaatsGilze
Straat["Raadhuisstraat"]
Datering vanaf1902
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingGilze, Vanaf de Heuvel had men in 1902 dit gezicht in de pas bestraatte Raadhuisstraat. Hoewel een eerste auto reeds in 1897 Gilze passeerde, konden voetgangers zich nog zonder levensgevaar op de rijweg begeven. Links staan de woningen van de gezusters Ermen en G. Smolders en het café en de harmoniezaal van Segers. Rechts de woonhuizen van mej. M. van Miert en J. de Bont, waarnaast thans de Burgemeester van Mierlostraat uitkomt.
AnnotatieGilze en Rijen in oude ansichten, p. 5
Datum

057975 - Gilze, Vanaf de Heuvel had men in 1902 dit gezicht in de pas bestraatte Raadhuisstraat. Hoewel een eerste auto reeds in 1897 Gilze passeerde, konden voetgangers zich nog zonder levensgevaar op de rijweg begeven. Links staan de woningen van de gezusters Ermen en G. Smolders en het café en de harmoniezaal van Segers. Rechts de woonhuizen van mej. M. van Miert en J. de Bont, waarnaast thans de Burgemeester van Mierlostraat uitkomt.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag