001499 - Openbaar vervoer. Korvel, later Korvelplein in zuidelijke richting. Op het plein de voormalige kerk van Korvel. Rechts de rails van de tramlijn Tilburg-Goirle-Hilvarenbeek-Esbeek. De Tilburgers maakten vooral gebruik van deze tram om op bedevaart te gaan naar St. Cornelius in Esbeek, die daar werd aangeroepen tegen stuipen en vallende ziekte. - Foto's & Kaarten

Openbaar vervoer. Korvel, later Korvelplein in zuidelijke richting. Op het plein de voormalige kerk van Korvel. Rechts de rails van de tramlijn Tilburg-Goirle-Hilvarenbeek-Esbeek. De Tilburgers maakten vooral gebruik van deze tram om op bedevaart te gaan naar St. Cornelius in Esbeek, die daar werd aangeroepen tegen stuipen en vallende ziekte.

Fotonummer["001499"]
PlaatsTilburg
Straat["Korvelplein"]
WijkKorvel
Datering vanaf1914
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingOpenbaar vervoer. Korvel, later Korvelplein in zuidelijke richting. Op het plein de voormalige kerk van Korvel. Rechts de rails van de tramlijn Tilburg-Goirle-Hilvarenbeek-Esbeek. De Tilburgers maakten vooral gebruik van deze tram om op bedevaart te gaan naar St. Cornelius in Esbeek, die daar werd aangeroepen tegen stuipen en vallende ziekte.
Datum

001499 - Openbaar vervoer. Korvel, later Korvelplein in zuidelijke richting. Op het plein de voormalige kerk van Korvel. Rechts de rails van de tramlijn Tilburg-Goirle-Hilvarenbeek-Esbeek. De Tilburgers maakten vooral gebruik van deze tram om op bedevaart te gaan naar St. Cornelius in Esbeek, die daar werd aangeroepen tegen stuipen en vallende ziekte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag