003066 - Zomerstraat, nu Heuvelstraat ter hoogte van de Nieuwlandstraat. Het huis links, later Zomerstraat nr. 16, was eigendom van de firma J. van de Pas, meubelmakers. Voor de deur van deze meubelzaak staat de toenmalige eigenaar meubelmaker J.F.M. van de Pas. In de jaren dertig werd dit pand gesloopt om plaats te maken voor de radiowinkel van Van Boxtel. Toen is links van dit huis de Raadhuisstraat aangelegd, nu de Kapelhof. Het nieuwe pand van Van Boxtel kreeg het huisnummer Raadhuisstraat nr. 1. - Foto's & Kaarten

Zomerstraat, nu Heuvelstraat ter hoogte van de Nieuwlandstraat. Het huis links, later Zomerstraat nr. 16, was eigendom van de firma J. van de Pas, meubelmakers. Voor de deur van deze meubelzaak staat de toenmalige eigenaar meubelmaker J.F.M. van de Pas. In de jaren dertig werd dit pand gesloopt om plaats te maken voor de radiowinkel van Van Boxtel. Toen is links van dit huis de Raadhuisstraat aangelegd, nu de Kapelhof. Het nieuwe pand van Van Boxtel kreeg het huisnummer Raadhuisstraat nr. 1.

Fotonummer["003066"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvelstraat, voorheen Zomerstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1910
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingZomerstraat, nu Heuvelstraat ter hoogte van de Nieuwlandstraat. Het huis links, later Zomerstraat nr. 16, was eigendom van de firma J. van de Pas, meubelmakers. Voor de deur van deze meubelzaak staat de toenmalige eigenaar meubelmaker J.F.M. van de Pas. In de jaren dertig werd dit pand gesloopt om plaats te maken voor de radiowinkel van Van Boxtel. Toen is links van dit huis de Raadhuisstraat aangelegd, nu de Kapelhof. Het nieuwe pand van Van Boxtel kreeg het huisnummer Raadhuisstraat nr. 1.
AnnotatieTilburg in oude ansichten II, nr. 38
Huisnummer16
Datum

003066 - Zomerstraat, nu Heuvelstraat ter hoogte van de Nieuwlandstraat. Het huis links, later Zomerstraat nr. 16, was eigendom van de firma J. van de Pas, meubelmakers. Voor de deur van deze meubelzaak staat de toenmalige eigenaar meubelmaker J.F.M. van de Pas. In de jaren dertig werd dit pand gesloopt om plaats te maken voor de radiowinkel van Van Boxtel. Toen is links van dit huis de Raadhuisstraat aangelegd, nu de Kapelhof. Het nieuwe pand van Van Boxtel kreeg het huisnummer Raadhuisstraat nr. 1.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag