092261 - De gouden bruiloft van Augustinus van de Rijt en Anna van Gerwen uit de Hesperenstraat. Augustinus van de Rijt werd geboren op 22 januari 1861 te Tilburg als zoon van Johannes van de Rijt en Lucia Geboers. Hij overleed in zijn geboorteplaats op 25 januari 1944. Op 19 april 1882 trad Augustinus te Tilburg in het huwelijk met Anna Catharina van Gerwen. Zij werd geboren op 4 januari 1862 te Tilburg als dochter van Gerardus van Gerwen en Maria Tuerlings. Anna overleed op 21 juni 1941 te Tilburg. Deze foto werd gemaakt op 19 april 1932 voor de parochiekerk Sint Gerardus Majella, parochie Trouwlaan. Het jubilerende echtpaar Van de Rijt-van Gerwen staat in het midden tussen het feestcomité, 25 bruidjes en 5 schildknaapjes. De laatsgenoemden waren allen buurtbewoners uit de Hesperenstraat en omgeving. De foto is voor de kerk gemaakt na de kerkelijke mis die werd opgedragen door pastoor Verschure ter gelegenheid van het gouden huwelijksfeest. Het jubilerend echtpaar werd in een auto naar de kerk gereden. De auto werd beschikbaar gesteld door de heer Santegoets. De auto werd voorafgegaan door de bruidjes en de schildknapen welke de auto met gouden linten voorttrokken. Na de mis ging de stoet via de Nieuwstraat en de Korvelscheweg naar de Hesperenstraat alwaar de festiviteiten werden voortgezet bij de feestelijk versierde woning van de jubilarissen. Onder de aanwezigen staan links ook enkele kinderen van het echtpaar. Geheel links staat, met hoge hoed, buurman Alphonsus F. Cools (1884-1938). Fons Cools was lid van de feestcommissie. Onder de aanwezige kinderen staan ook twee dochters van hem. - Foto's & Kaarten

De gouden bruiloft van Augustinus van de Rijt en Anna van Gerwen uit de Hesperenstraat. Augustinus van de Rijt werd geboren op 22 januari 1861 te Tilburg als zoon van Johannes van de Rijt en Lucia Geboers. Hij overleed in zijn geboorteplaats op 25 januari 1944. Op 19 april 1882 trad Augustinus te Tilburg in het huwelijk met Anna Catharina van Gerwen. Zij werd geboren op 4 januari 1862 te Tilburg als dochter van Gerardus van Gerwen en Maria Tuerlings. Anna overleed op 21 juni 1941 te Tilburg. Deze foto werd gemaakt op 19 april 1932 voor de parochiekerk Sint Gerardus Majella, parochie Trouwlaan. Het jubilerende echtpaar Van de Rijt-van Gerwen staat in het midden tussen het feestcomité, 25 bruidjes en 5 schildknaapjes. De laatsgenoemden waren allen buurtbewoners uit de Hesperenstraat en omgeving. De foto is voor de kerk gemaakt na de kerkelijke mis die werd opgedragen door pastoor Verschure ter gelegenheid van het gouden huwelijksfeest. Het jubilerend echtpaar werd in een auto naar de kerk gereden. De auto werd beschikbaar gesteld door de heer Santegoets. De auto werd voorafgegaan door de bruidjes en de schildknapen welke de auto met gouden linten voorttrokken. Na de mis ging de stoet via de Nieuwstraat en de Korvelscheweg naar de Hesperenstraat alwaar de festiviteiten werden voortgezet bij de feestelijk versierde woning van de jubilarissen. Onder de aanwezigen staan links ook enkele kinderen van het echtpaar. Geheel links staat, met hoge hoed, buurman Alphonsus F. Cools (1884-1938). Fons Cools was lid van de feestcommissie. Onder de aanwezige kinderen staan ook twee dochters van hem.

Fotonummer["092261"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf19-04-1932
HerkomstCollectie Jim van Nieuwenhuijzen, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe gouden bruiloft van Augustinus van de Rijt en Anna van Gerwen uit de Hesperenstraat. Augustinus van de Rijt werd geboren op 22 januari 1861 te Tilburg als zoon van Johannes van de Rijt en Lucia Geboers. Hij overleed in zijn geboorteplaats op 25 januari 1944. Op 19 april 1882 trad Augustinus te Tilburg in het huwelijk met Anna Catharina van Gerwen. Zij werd geboren op 4 januari 1862 te Tilburg als dochter van Gerardus van Gerwen en Maria Tuerlings. Anna overleed op 21 juni 1941 te Tilburg. Deze foto werd gemaakt op 19 april 1932 voor de parochiekerk Sint Gerardus Majella, parochie Trouwlaan. Het jubilerende echtpaar Van de Rijt-van Gerwen staat in het midden tussen het feestcomité, 25 bruidjes en 5 schildknaapjes. De laatsgenoemden waren allen buurtbewoners uit de Hesperenstraat en omgeving. De foto is voor de kerk gemaakt na de kerkelijke mis die werd opgedragen door pastoor Verschure ter gelegenheid van het gouden huwelijksfeest. Het jubilerend echtpaar werd in een auto naar de kerk gereden. De auto werd beschikbaar gesteld door de heer Santegoets. De auto werd voorafgegaan door de bruidjes en de schildknapen welke de auto met gouden linten voorttrokken. Na de mis ging de stoet via de Nieuwstraat en de Korvelscheweg naar de Hesperenstraat alwaar de festiviteiten werden voortgezet bij de feestelijk versierde woning van de jubilarissen. Onder de aanwezigen staan links ook enkele kinderen van het echtpaar. Geheel links staat, met hoge hoed, buurman Alphonsus F. Cools (1884-1938). Fons Cools was lid van de feestcommissie. Onder de aanwezige kinderen staan ook twee dochters van hem.
AnnotatieNieuwe Tilburgsche Courant, 19 april 1932. Burgerlijke stand huwelijken 1882.
Datum

092261 - De gouden bruiloft van Augustinus van de Rijt en Anna van Gerwen uit de Hesperenstraat. Augustinus van de Rijt werd geboren op 22 januari 1861 te Tilburg als zoon van Johannes van de Rijt en Lucia Geboers. Hij overleed in zijn geboorteplaats op 25 januari 1944. Op 19 april 1882 trad Augustinus te Tilburg in het huwelijk met Anna Catharina van Gerwen. Zij werd geboren op 4 januari 1862 te Tilburg als dochter van Gerardus van Gerwen en Maria Tuerlings. Anna overleed op 21 juni 1941 te Tilburg.
Deze foto werd gemaakt op 19 april 1932 voor de parochiekerk Sint Gerardus Majella, parochie Trouwlaan. Het jubilerende echtpaar Van de Rijt-van Gerwen staat in het midden tussen het feestcomité, 25 bruidjes en 5 schildknaapjes. De laatsgenoemden waren allen buurtbewoners uit de Hesperenstraat en omgeving. De foto is voor de kerk gemaakt na de kerkelijke mis die werd opgedragen door pastoor Verschure ter gelegenheid van het gouden huwelijksfeest. Het jubilerend echtpaar werd in een auto naar de kerk gereden. De auto werd beschikbaar gesteld door de heer Santegoets. De auto werd voorafgegaan door de bruidjes en de schildknapen welke de auto met gouden linten voorttrokken. Na de mis ging de stoet via de Nieuwstraat en de Korvelscheweg naar de Hesperenstraat alwaar de festiviteiten werden voortgezet bij de feestelijk versierde woning van de jubilarissen. 
Onder de aanwezigen staan links ook enkele kinderen van het echtpaar.
Geheel links staat, met hoge hoed, buurman Alphonsus F. Cools (1884-1938). Fons Cools was lid van de feestcommissie. Onder de aanwezige kinderen staan ook twee dochters van hem.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag