043838 - Op dinsdag 2 juli werd de schoorsteen en de watertoren, staande op het terrein van de Regenboog aan de Bredaseweg opgeblazen. Op verzoek van de firma's Van Hees Tilburg en Van Casteren b.v. die de sloop uitvoerden, gebeurde dat door een druk op de knop door burgemeester Brokx, geassisteerd door een kind van het programma Willem Wever van de NCRV. Er werden op die dag opnamen gemaakt op het terrein voor dit programma. Voor de veiligheid was de Regenboogstraat tot het Watertorenplein afgesloten voor doorgaand verkeer. Het publiek dat de gebeurtenis mee wilde maken, moest plaats nemen op een vrijgemaakte ruimte op het terrein, bereikbaar vanaf de Bredaseweg. - Foto's & Kaarten

Op dinsdag 2 juli werd de schoorsteen en de watertoren, staande op het terrein van de Regenboog aan de Bredaseweg opgeblazen. Op verzoek van de firma's Van Hees Tilburg en Van Casteren b.v. die de sloop uitvoerden, gebeurde dat door een druk op de knop door burgemeester Brokx, geassisteerd door een kind van het programma Willem Wever van de NCRV. Er werden op die dag opnamen gemaakt op het terrein voor dit programma. Voor de veiligheid was de Regenboogstraat tot het Watertorenplein afgesloten voor doorgaand verkeer. Het publiek dat de gebeurtenis mee wilde maken, moest plaats nemen op een vrijgemaakte ruimte op het terrein, bereikbaar vanaf de Bredaseweg.

Fotonummer["043838"]
PlaatsTilburg
Straat["Bredaseweg"]
Datering vanaf02-07-1996
FotograafMultivision, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOp dinsdag 2 juli werd de schoorsteen en de watertoren, staande op het terrein van de Regenboog aan de Bredaseweg opgeblazen. Op verzoek van de firma's Van Hees Tilburg en Van Casteren b.v. die de sloop uitvoerden, gebeurde dat door een druk op de knop door burgemeester Brokx, geassisteerd door een kind van het programma Willem Wever van de NCRV. Er werden op die dag opnamen gemaakt op het terrein voor dit programma. Voor de veiligheid was de Regenboogstraat tot het Watertorenplein afgesloten voor doorgaand verkeer. Het publiek dat de gebeurtenis mee wilde maken, moest plaats nemen op een vrijgemaakte ruimte op het terrein, bereikbaar vanaf de Bredaseweg.
AnnotatieBewonersbrief dienst Publieke Werken, 24.6.1996.
Datum

043838 - Op dinsdag 2 juli werd de schoorsteen en de watertoren, staande op het terrein van de Regenboog aan de Bredaseweg opgeblazen. Op verzoek van de firma's Van Hees Tilburg en Van Casteren b.v. die de sloop uitvoerden, gebeurde dat door een druk op de knop door burgemeester Brokx, geassisteerd door een kind van het programma Willem Wever van de NCRV. Er werden op die dag opnamen gemaakt op het terrein voor dit programma. Voor de veiligheid was de Regenboogstraat tot het Watertorenplein afgesloten voor doorgaand verkeer. Het publiek dat de gebeurtenis mee wilde maken, moest plaats nemen op een vrijgemaakte ruimte op het terrein, bereikbaar vanaf de Bredaseweg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag