- Shots: carnavalsvierders in waarschijnlijk de Heuvelstraat; een loopgroepen in boerenkiel vormen een reidans en zakt al lopend door de knieën; publiek langs de route; carnavalsvierders op de Heuvel; loopgroep in polonaise; beelden van publiek; praalwegen in vorm paleis-raadhuis; publiek bij het paleis-raadhuis; beelden van de optocht in vogelperspectief; harmonie met ballonnen; carnavalsvereniging de Görkese Turken op een truck van [Fa. Mekes Tilburg]; overzicht van de optocht en het publiek. - Foto's & Kaarten

Shots: carnavalsvierders in waarschijnlijk de Heuvelstraat; een loopgroepen in boerenkiel vormen een reidans en zakt al lopend door de knieën; publiek langs de route; carnavalsvierders op de Heuvel; loopgroep in polonaise; beelden van publiek; praalwegen in vorm paleis-raadhuis; publiek bij het paleis-raadhuis; beelden van de optocht in vogelperspectief; harmonie met ballonnen; carnavalsvereniging de Görkese Turken op een truck van [Fa. Mekes Tilburg]; overzicht van de optocht en het publiek.

IdentificatienummerF0130
Uiterlijke vormfilm
TitelEerste carnavalsoptocht in Tilburg
Plaats(en)["Tilburg"]
BeschrijvingImpressie van de eerste carnavalsoptocht te Tilburg op 28 februari 1965. Voorheen werd onder druk van gemeenteraad en kerk het carnaval in Tilburg enkel in besloten gelegenheden gevierd. Pas in 1965 was het eerste openbare carnaval in de stad.
Uitgebreide omschrijvingShots: carnavalsvierders in waarschijnlijk de Heuvelstraat; een loopgroepen in boerenkiel vormen een reidans en zakt al lopend door de knieën; publiek langs de route; carnavalsvierders op de Heuvel; loopgroep in polonaise; beelden van publiek; praalwegen in vorm paleis-raadhuis; publiek bij het paleis-raadhuis; beelden van de optocht in vogelperspectief; harmonie met ballonnen; carnavalsvereniging de Görkese Turken op een truck van [Fa. Mekes Tilburg]; overzicht van de optocht en het publiek.
Speelduur00:02:49
Kleurkleur
Geluidnee
Formaat8 mm
VervaardigerOnbekend
LicentieCC BY-SA (naamsvermelding, gelijk delen)
Datering28-02-1965

 - Shots: carnavalsvierders in waarschijnlijk de Heuvelstraat; een loopgroepen in boerenkiel vormen een reidans en zakt al lopend door de knieën; publiek langs de route; carnavalsvierders op de Heuvel; loopgroep in polonaise; beelden van publiek; praalwegen in vorm paleis-raadhuis; publiek bij het paleis-raadhuis; beelden van de optocht in vogelperspectief; harmonie met ballonnen; carnavalsvereniging de Görkese Turken op een truck van [Fa. Mekes Tilburg]; overzicht van de optocht en het publiek.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag