103868 - Tentoonstelling. Het museum. 'Scryption' voor schrift-schrijven en schrijfmachines, is bijeengebracht door frater Ferrerius van de Berg (1915-1997). Hij is directeur van de stichting Schrift en Schrijfmachine Museum. Gedurende vele jaren werd de enorme verzameling opgeborgen op de zolder van het Moederhuis aan de Gasthuisstraat(ring). Een gedeelte werd opgeslagen in een hal van textielfabriek A. & N. Mutsaerts gelegen in dezelfde straat / hoek Phillip Vingboonstraat. Rond 1982 is het Scryption ondergebracht bij het Natuurkundig museum dat al eerder werd ondergebracht in de gebouwen van de ambachtschool aan de Spoorlaan. Op zolder bij de fraters. - Foto's & Kaarten

Tentoonstelling. Het museum. 'Scryption' voor schrift-schrijven en schrijfmachines, is bijeengebracht door frater Ferrerius van de Berg (1915-1997). Hij is directeur van de stichting Schrift en Schrijfmachine Museum. Gedurende vele jaren werd de enorme verzameling opgeborgen op de zolder van het Moederhuis aan de Gasthuisstraat(ring). Een gedeelte werd opgeslagen in een hal van textielfabriek A. & N. Mutsaerts gelegen in dezelfde straat / hoek Phillip Vingboonstraat. Rond 1982 is het Scryption ondergebracht bij het Natuurkundig museum dat al eerder werd ondergebracht in de gebouwen van de ambachtschool aan de Spoorlaan. Op zolder bij de fraters.

Fotonummer["103868"]
PlaatsTilburg
Straat["Gasthuisring"]
Datering vanaf1980
FotograafDré van den Bogaard
HerkomstBerg, collectie van de
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTentoonstelling. Het museum. 'Scryption' voor schrift-schrijven en schrijfmachines, is bijeengebracht door frater Ferrerius van de Berg (1915-1997). Hij is directeur van de stichting Schrift en Schrijfmachine Museum. Gedurende vele jaren werd de enorme verzameling opgeborgen op de zolder van het Moederhuis aan de Gasthuisstraat(ring). Een gedeelte werd opgeslagen in een hal van textielfabriek A. & N. Mutsaerts gelegen in dezelfde straat / hoek Phillip Vingboonstraat. Rond 1982 is het Scryption ondergebracht bij het Natuurkundig museum dat al eerder werd ondergebracht in de gebouwen van de ambachtschool aan de Spoorlaan. Op zolder bij de fraters.
AnnotatieAch Lieve Tijd 117 p.409.
Datum

103868 - Tentoonstelling. Het museum. 'Scryption' voor schrift-schrijven en schrijfmachines, is bijeengebracht door frater Ferrerius van de Berg (1915-1997). Hij is directeur van de stichting Schrift en Schrijfmachine Museum. Gedurende vele jaren werd de enorme verzameling opgeborgen op de zolder van het Moederhuis aan de Gasthuisstraat(ring). Een gedeelte werd opgeslagen in  een hal van textielfabriek A. & N. Mutsaerts gelegen in dezelfde straat / hoek Phillip Vingboonstraat. Rond 1982 is het Scryption ondergebracht bij het Natuurkundig museum dat al  eerder werd ondergebracht in de gebouwen van de ambachtschool aan de Spoorlaan. Op zolder bij de fraters.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag