003703 - Vincentius Aloysius Antonius (Vincent) BOGAERS, geboren op 25 aug 1838 te Tilburg, overleden op 8 jun 1901 Brussel (B). Fabrikant van wollenstoffen, firmant G. Bogaers & Zn., lid van de gemeenteraad van Tilburg, heer van Weyenberg, kerkregent van het Heike, ridder in de orde van Oranje Nassau. Huwde op 5 juni 1862 met Isabella Philomena Theresia POLLET (1842-1909). Een luchtige mini-schets van zijn persoonlijkheid, ontleend aan de Nieuw Bredasche Courant van 10 mei 1891, is terug te vinden in het Memoriaal voor het geslacht Bogaers (zie annotatie). "Sedert jaren leverancier van het Rijk, worden gehele regimenten militairen, alsmede vele post- en telegraafbeamten door hem in 't pak gestoken, althans de stoffen daarvoor geleverd." Over zijn lidmaatschap van de gemeenteraad heet het: "Des heren Bogaers drukke werkzaamheden maakten dat hij aanvankelijk weigerde de hem aangeboden candidatuur voor de gemeenteraad aan te nemen ( ), doch zoals het meestal gaat, de bezwaren werden uit de weg geruimd en gepraat en eindelijk liet hij zich de candidatuur welggevallen. Dat zijn naam met grote meerderheid uit de stembus kwam spreekt vanzelf, waar de candidaat iemand was met de antecedenten als de heer Bogaers bezat; maar toch heeft het ons altijd toegeschenen alsof hij met evenveel smaak zijn diner had genuttigd wanneer hij niet verkozen ware". - Foto's & Kaarten

Vincentius Aloysius Antonius (Vincent) BOGAERS, geboren op 25 aug 1838 te Tilburg, overleden op 8 jun 1901 Brussel (B). Fabrikant van wollenstoffen, firmant G. Bogaers & Zn., lid van de gemeenteraad van Tilburg, heer van Weyenberg, kerkregent van het Heike, ridder in de orde van Oranje Nassau. Huwde op 5 juni 1862 met Isabella Philomena Theresia POLLET (1842-1909). Een luchtige mini-schets van zijn persoonlijkheid, ontleend aan de Nieuw Bredasche Courant van 10 mei 1891, is terug te vinden in het Memoriaal voor het geslacht Bogaers (zie annotatie). "Sedert jaren leverancier van het Rijk, worden gehele regimenten militairen, alsmede vele post- en telegraafbeamten door hem in 't pak gestoken, althans de stoffen daarvoor geleverd." Over zijn lidmaatschap van de gemeenteraad heet het: "Des heren Bogaers drukke werkzaamheden maakten dat hij aanvankelijk weigerde de hem aangeboden candidatuur voor de gemeenteraad aan te nemen ( ), doch zoals het meestal gaat, de bezwaren werden uit de weg geruimd en gepraat en eindelijk liet hij zich de candidatuur welggevallen. Dat zijn naam met grote meerderheid uit de stembus kwam spreekt vanzelf, waar de candidaat iemand was met de antecedenten als de heer Bogaers bezat; maar toch heeft het ons altijd toegeschenen alsof hij met evenveel smaak zijn diner had genuttigd wanneer hij niet verkozen ware".

Fotonummer["003703"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1865
FotograafK.C. Festge
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVincentius Aloysius Antonius (Vincent) BOGAERS, geboren op 25 aug 1838 te Tilburg, overleden op 8 jun 1901 Brussel (B). Fabrikant van wollenstoffen, firmant G. Bogaers & Zn., lid van de gemeenteraad van Tilburg, heer van Weyenberg, kerkregent van het Heike, ridder in de orde van Oranje Nassau. Huwde op 5 juni 1862 met Isabella Philomena Theresia POLLET (1842-1909). Een luchtige mini-schets van zijn persoonlijkheid, ontleend aan de Nieuw Bredasche Courant van 10 mei 1891, is terug te vinden in het Memoriaal voor het geslacht Bogaers (zie annotatie). "Sedert jaren leverancier van het Rijk, worden gehele regimenten militairen, alsmede vele post- en telegraafbeamten door hem in 't pak gestoken, althans de stoffen daarvoor geleverd." Over zijn lidmaatschap van de gemeenteraad heet het: "Des heren Bogaers drukke werkzaamheden maakten dat hij aanvankelijk weigerde de hem aangeboden candidatuur voor de gemeenteraad aan te nemen ( ), doch zoals het meestal gaat, de bezwaren werden uit de weg geruimd en gepraat en eindelijk liet hij zich de candidatuur welggevallen. Dat zijn naam met grote meerderheid uit de stembus kwam spreekt vanzelf, waar de candidaat iemand was met de antecedenten als de heer Bogaers bezat; maar toch heeft het ons altijd toegeschenen alsof hij met evenveel smaak zijn diner had genuttigd wanneer hij niet verkozen ware".
AnnotatieArnout Bogaers, Memoriaal voor het geslacht Bogaers 1513-1975; bevattende de genealogie en enige historische annotaties. p. 49 e.v. Venlo 1975. 158 pp / Ach lieve tijd, dl.18, 1995, p. 417, 419 / Luud de Brouwer en Joost van Hest, De Willem II-straat, voorheen Komediestraat (1870-1992), in: Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur. Jaargang X , 1992, nr. 3, p. 56-69. / Architectuurgids Tilburg 1850-2001, 2002, p. 18 /
Datum

003703 - Vincentius Aloysius Antonius (Vincent) BOGAERS, geboren op 25 aug 1838 te Tilburg,  overleden op 8 jun 1901 Brussel (B). Fabrikant van wollenstoffen, firmant G. Bogaers & Zn., lid van de gemeenteraad van Tilburg, heer van Weyenberg, kerkregent van het Heike, ridder in de orde van Oranje Nassau. Huwde op 5 juni 1862 met Isabella Philomena Theresia POLLET (1842-1909).  Een luchtige mini-schets van zijn persoonlijkheid, ontleend aan de Nieuw Bredasche Courant van 10 mei 1891, is terug te vinden in het Memoriaal voor het geslacht Bogaers (zie annotatie). "Sedert jaren leverancier van het Rijk, worden gehele regimenten militairen, alsmede vele post- en telegraafbeamten door hem in 't pak gestoken, althans de stoffen daarvoor geleverd." Over zijn lidmaatschap van de gemeenteraad heet het: "Des heren Bogaers drukke werkzaamheden maakten dat hij aanvankelijk weigerde de hem aangeboden candidatuur voor de gemeenteraad aan te nemen ( ), doch zoals het meestal gaat, de bezwaren werden uit de weg geruimd en gepraat en eindelijk liet hij zich de candidatuur welggevallen. Dat zijn naam met grote meerderheid uit de stembus kwam spreekt vanzelf, waar de candidaat iemand was met de antecedenten als de heer Bogaers bezat; maar toch heeft het ons altijd toegeschenen alsof hij met evenveel smaak zijn diner had genuttigd wanneer hij niet verkozen ware".
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag