068047 - De tekst op de sokkel van het bronzen beeld TAAKVERDELING luidt: "Op 14 juni 1961 aangeboden door de arbeidsgemeenschap van de Koninklijke AaBe Fabrieken aan Gijs L. van den Bergh bij de herdenking der 150 jarige textielfabricage door de familie Van den Bergh. Het beeld 'Taakverdeling' werd vervaardigd door E.P. de Monchy en symboliseert de mens in de industrie. Het wiel, de industrie voorstellende, wordt in beweging gehouden dankzij de nauwe en onmisbare samenwerking tussen de leiding die de as richt en de werknemers die het wiel draaien". Zie ook fotonr. 068046. Trefwoorden: kunst, openbare ruimte, bedrijven, Hoevenseweg. - Foto's & Kaarten

De tekst op de sokkel van het bronzen beeld TAAKVERDELING luidt: "Op 14 juni 1961 aangeboden door de arbeidsgemeenschap van de Koninklijke AaBe Fabrieken aan Gijs L. van den Bergh bij de herdenking der 150 jarige textielfabricage door de familie Van den Bergh. Het beeld 'Taakverdeling' werd vervaardigd door E.P. de Monchy en symboliseert de mens in de industrie. Het wiel, de industrie voorstellende, wordt in beweging gehouden dankzij de nauwe en onmisbare samenwerking tussen de leiding die de as richt en de werknemers die het wiel draaien". Zie ook fotonr. 068046. Trefwoorden: kunst, openbare ruimte, bedrijven, Hoevenseweg.

Fotonummer["068047"]
PlaatsTilburg
Straat["Hoevenseweg"]
Datering vanaf14-06-1961
FotograafJan Brieffies, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe tekst op de sokkel van het bronzen beeld TAAKVERDELING luidt: "Op 14 juni 1961 aangeboden door de arbeidsgemeenschap van de Koninklijke AaBe Fabrieken aan Gijs L. van den Bergh bij de herdenking der 150 jarige textielfabricage door de familie Van den Bergh. Het beeld 'Taakverdeling' werd vervaardigd door E.P. de Monchy en symboliseert de mens in de industrie. Het wiel, de industrie voorstellende, wordt in beweging gehouden dankzij de nauwe en onmisbare samenwerking tussen de leiding die de as richt en de werknemers die het wiel draaien". Zie ook fotonr. 068046. Trefwoorden: kunst, openbare ruimte, bedrijven, Hoevenseweg.
Huisnummer57
Datum

068047 - De tekst op de sokkel van het bronzen beeld TAAKVERDELING luidt: "Op 14 juni 1961 aangeboden door de arbeidsgemeenschap van de Koninklijke AaBe Fabrieken aan Gijs L. van den Bergh bij de herdenking der 150 jarige textielfabricage door de familie Van den Bergh. Het beeld 'Taakverdeling' werd vervaardigd door E.P. de Monchy en symboliseert de mens in de industrie. Het wiel, de industrie voorstellende, wordt in beweging gehouden dankzij de nauwe en onmisbare samenwerking tussen de leiding die de as richt en de werknemers die het wiel draaien". Zie ook fotonr. 068046.
Trefwoorden: kunst, openbare ruimte, bedrijven, Hoevenseweg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag