658799 - Oorlogsslachtoffers Tilburg. WOII. Tweede Wereldoorlog. Bidprentje. Portret van Joanna 'Joke' Vermeer (geb. Tilburg 22-03-1936 – gest. Tilburg 20-06-1944). Joke Vermeer werd geboren als zevende kind (en tweelingzusje van Tonny Vermeer) van banketbakker Noud Vermeer en zijn vrouw Jeanne van der Schoot. De familie Vermeer had een bakkerij in de Willem II-straat en woonde hier ook. Op 30 juni 1944 omstreeks 11.00 uur werd Joke Vermeer getroffen door een kogel in haar hoofd. Zij speelde op dat moment buiten op straat, samen met andere kinderen. Ze werd geraakt tijdens een vuurgevecht in de IJzerstraat tussen twee verzetsmensen uit Bergen op Zoom en rechercheurs van de Sicherheitspolizei (Sipo). De Feldgendarmerie heeft het lichaam van Joke in beslag genomen en is een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen die leidden tot haar dood. Op maandag 3 juli vond de uitvaart plaats in de parochie van St. Joseph op de Heuvel. - Foto's & Kaarten

Oorlogsslachtoffers Tilburg. WOII. Tweede Wereldoorlog. Bidprentje. Portret van Joanna 'Joke' Vermeer (geb. Tilburg 22-03-1936 – gest. Tilburg 20-06-1944). Joke Vermeer werd geboren als zevende kind (en tweelingzusje van Tonny Vermeer) van banketbakker Noud Vermeer en zijn vrouw Jeanne van der Schoot. De familie Vermeer had een bakkerij in de Willem II-straat en woonde hier ook. Op 30 juni 1944 omstreeks 11.00 uur werd Joke Vermeer getroffen door een kogel in haar hoofd. Zij speelde op dat moment buiten op straat, samen met andere kinderen. Ze werd geraakt tijdens een vuurgevecht in de IJzerstraat tussen twee verzetsmensen uit Bergen op Zoom en rechercheurs van de Sicherheitspolizei (Sipo). De Feldgendarmerie heeft het lichaam van Joke in beslag genomen en is een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen die leidden tot haar dood. Op maandag 3 juli vond de uitvaart plaats in de parochie van St. Joseph op de Heuvel.

DownloadbaarOp aanvraag
Fotonummer["658799"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Willem II-straat"]
Datering vanaf1940
FotograafOnbekend
Uiterlijke vormfoto
Uitgebreide omschrijvingOorlogsslachtoffers Tilburg. WOII. Tweede Wereldoorlog. Bidprentje. Portret van Joanna 'Joke' Vermeer (geb. Tilburg 22-03-1936 – gest. Tilburg 20-06-1944). Joke Vermeer werd geboren als zevende kind (en tweelingzusje van Tonny Vermeer) van banketbakker Noud Vermeer en zijn vrouw Jeanne van der Schoot. De familie Vermeer had een bakkerij in de Willem II-straat en woonde hier ook. Op 30 juni 1944 omstreeks 11.00 uur werd Joke Vermeer getroffen door een kogel in haar hoofd. Zij speelde op dat moment buiten op straat, samen met andere kinderen. Ze werd geraakt tijdens een vuurgevecht in de IJzerstraat tussen twee verzetsmensen uit Bergen op Zoom en rechercheurs van de Sicherheitspolizei (Sipo). De Feldgendarmerie heeft het lichaam van Joke in beslag genomen en is een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen die leidden tot haar dood. Op maandag 3 juli vond de uitvaart plaats in de parochie van St. Joseph op de Heuvel.
Datum

658799 - Oorlogsslachtoffers Tilburg. WOII. Tweede Wereldoorlog. Bidprentje. Portret van Joanna 'Joke' Vermeer (geb. Tilburg 22-03-1936 – gest. Tilburg 20-06-1944). Joke Vermeer werd geboren als zevende kind (en tweelingzusje van Tonny Vermeer) van banketbakker Noud Vermeer en zijn vrouw Jeanne van der Schoot. De familie Vermeer had een bakkerij in de Willem II-straat en woonde hier ook.

Op 30 juni 1944 omstreeks 11.00 uur werd Joke Vermeer getroffen door een kogel in haar hoofd. Zij speelde op dat moment buiten op straat, samen met andere kinderen. Ze werd geraakt tijdens een vuurgevecht in de IJzerstraat tussen twee verzetsmensen uit Bergen op Zoom en  rechercheurs van de Sicherheitspolizei (Sipo). De Feldgendarmerie heeft het lichaam van Joke in beslag genomen en is een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen die leidden tot haar dood. Op maandag 3 juli vond de uitvaart plaats in de parochie van St. Joseph op de Heuvel.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag