082354 - Ingang van de kapel St. Anna aan de Kapelstraat. Sinds eeuwen staat in het centrum van Molenschot een kapel. Haar oorsprong zou volgens een negentiende-eeuwse schrijver teruggaan tot de negende eeuw. De oorkonde waarop deze doelt is echter nooit teruggevonden, maar sedert de negentiende eeuw is de kapel gewijd aan Maria's Moeder, de Heilige Anna, die als patrones geldt voor kinderloze en zwangere vrouwen. Voor verdere informatie zie Rijksmonumenten op de website van Heemkring Molenheide. - Foto's & Kaarten

Ingang van de kapel St. Anna aan de Kapelstraat. Sinds eeuwen staat in het centrum van Molenschot een kapel. Haar oorsprong zou volgens een negentiende-eeuwse schrijver teruggaan tot de negende eeuw. De oorkonde waarop deze doelt is echter nooit teruggevonden, maar sedert de negentiende eeuw is de kapel gewijd aan Maria's Moeder, de Heilige Anna, die als patrones geldt voor kinderloze en zwangere vrouwen. Voor verdere informatie zie Rijksmonumenten op de website van Heemkring Molenheide.

Fotonummer["082354"]
PlaatsMolenschot
Straat["Kapelstraat"]
Datering vanaf1977
FotograafBN de Stem, Johan van Gurp
Herkomst2833 Collectie foto's gemeente Gilze en Rijen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingIngang van de kapel St. Anna aan de Kapelstraat. Sinds eeuwen staat in het centrum van Molenschot een kapel. Haar oorsprong zou volgens een negentiende-eeuwse schrijver teruggaan tot de negende eeuw. De oorkonde waarop deze doelt is echter nooit teruggevonden, maar sedert de negentiende eeuw is de kapel gewijd aan Maria's Moeder, de Heilige Anna, die als patrones geldt voor kinderloze en zwangere vrouwen. Voor verdere informatie zie Rijksmonumenten op de website van Heemkring Molenheide.
Datum

082354 - Ingang van de kapel St. Anna aan de Kapelstraat.
Sinds eeuwen staat in het centrum van Molenschot een kapel. Haar oorsprong zou volgens een negentiende-eeuwse schrijver teruggaan tot de negende eeuw. De oorkonde waarop deze doelt is echter nooit teruggevonden, maar sedert de negentiende eeuw is de kapel gewijd aan Maria's Moeder, de Heilige Anna, die als patrones geldt voor kinderloze en zwangere vrouwen. Voor verdere informatie zie Rijksmonumenten op de website van Heemkring Molenheide.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag