002225 - Oud station aan de Spoorlaan. Op 1 oktober 1863 vond de feestelijke opening plaats van de spoorlijn Tilburg-Breda. Op die dag vertrok een feestelijk versierde trein met allerlei notabelen aan boord, onder wie minister J.R. Thorbecke, vanuit Breda naar Tilburg. De lijn Breda-Tilburg was de eerste lijn van de 'Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen'. In 1865 kwam de verbinding met Boxtel tot stand. In 1881 werd de lijn naar 's-Hertogenbosch in gebruik genomen. Het feit dat men nu met de trein in Nijmegen kon komen werd ook in Tilburg gevierd. Het gemeentebestuur van Tilburg en het plaatselijk bestuur van de Kamer van Koophandel nam op 1.6.1881 plaats in de speciale feesttrein om de opening van de lijn in Nijmegen te gaan vieren. - Foto's & Kaarten

Oud station aan de Spoorlaan. Op 1 oktober 1863 vond de feestelijke opening plaats van de spoorlijn Tilburg-Breda. Op die dag vertrok een feestelijk versierde trein met allerlei notabelen aan boord, onder wie minister J.R. Thorbecke, vanuit Breda naar Tilburg. De lijn Breda-Tilburg was de eerste lijn van de 'Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen'. In 1865 kwam de verbinding met Boxtel tot stand. In 1881 werd de lijn naar 's-Hertogenbosch in gebruik genomen. Het feit dat men nu met de trein in Nijmegen kon komen werd ook in Tilburg gevierd. Het gemeentebestuur van Tilburg en het plaatselijk bestuur van de Kamer van Koophandel nam op 1.6.1881 plaats in de speciale feesttrein om de opening van de lijn in Nijmegen te gaan vieren.

Fotonummer["002225"]
PlaatsTilburg
Straat["Spoorlaan"]
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingOud station aan de Spoorlaan. Op 1 oktober 1863 vond de feestelijke opening plaats van de spoorlijn Tilburg-Breda. Op die dag vertrok een feestelijk versierde trein met allerlei notabelen aan boord, onder wie minister J.R. Thorbecke, vanuit Breda naar Tilburg. De lijn Breda-Tilburg was de eerste lijn van de 'Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen'. In 1865 kwam de verbinding met Boxtel tot stand. In 1881 werd de lijn naar 's-Hertogenbosch in gebruik genomen. Het feit dat men nu met de trein in Nijmegen kon komen werd ook in Tilburg gevierd. Het gemeentebestuur van Tilburg en het plaatselijk bestuur van de Kamer van Koophandel nam op 1.6.1881 plaats in de speciale feesttrein om de opening van de lijn in Nijmegen te gaan vieren.
AnnotatieAch lieve tijd, II. p. 37-38. TC 2.6.1881.
Huisnummer35
Datum

002225 - Oud station aan de Spoorlaan. Op 1 oktober 1863 vond de feestelijke opening plaats van de spoorlijn Tilburg-Breda. Op die dag vertrok een feestelijk versierde trein met allerlei notabelen aan boord, onder wie minister J.R. Thorbecke, vanuit Breda naar Tilburg. De lijn Breda-Tilburg was de eerste lijn van de 'Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen'. In 1865 kwam de verbinding met Boxtel tot stand. In 1881 werd de lijn naar 's-Hertogenbosch in gebruik genomen. Het feit dat men nu met de trein in Nijmegen kon komen werd ook in Tilburg gevierd. Het gemeentebestuur van Tilburg en het plaatselijk bestuur van de Kamer van Koophandel nam op 1.6.1881 plaats in de speciale feesttrein om de opening van de lijn in Nijmegen te gaan vieren.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag