TLB023000908_003 - Eind jaren '70 werd in Tilburg de eerste Brabantse snelfietsroute gerealiseerd: het rode fietspad is breed, voorzien van asfalt en fietsers hebben vaak voorrang op zijwegen. Het toen zo spraakmakende project heeft een vervolg gekregen waardoor Tilburg het hart is geworden van meerdere snelfietsroutes. Met deze routes werd Tilburg nog beter bereikbaar per fiets. Maar ook binnen de stad vormen de snelfietsroutes de meest directe en comfortabele fietsverbindingen tussen de wijken en de binnenstad. Op de foto een aantal fietsers vanuit en naar het centrum. - Foto's & Kaarten

Eind jaren '70 werd in Tilburg de eerste Brabantse snelfietsroute gerealiseerd: het rode fietspad is breed, voorzien van asfalt en fietsers hebben vaak voorrang op zijwegen. Het toen zo spraakmakende project heeft een vervolg gekregen waardoor Tilburg het hart is geworden van meerdere snelfietsroutes. Met deze routes werd Tilburg nog beter bereikbaar per fiets. Maar ook binnen de stad vormen de snelfietsroutes de meest directe en comfortabele fietsverbindingen tussen de wijken en de binnenstad. Op de foto een aantal fietsers vanuit en naar het centrum.

DownloadbaarJa
Fotonummer["TLB023000908_003"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Gasthuisring","Wilhelminapark"]
WijkTheresia
Datering vanaf08-1995
FotograafMultivision & Partners, Tilburg
Herkomst1553 Multivision & Partners, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
Uitgebreide omschrijvingEind jaren '70 werd in Tilburg de eerste Brabantse snelfietsroute gerealiseerd: het rode fietspad is breed, voorzien van asfalt en fietsers hebben vaak voorrang op zijwegen. Het toen zo spraakmakende project heeft een vervolg gekregen waardoor Tilburg het hart is geworden van meerdere snelfietsroutes. Met deze routes werd Tilburg nog beter bereikbaar per fiets. Maar ook binnen de stad vormen de snelfietsroutes de meest directe en comfortabele fietsverbindingen tussen de wijken en de binnenstad. Op de foto een aantal fietsers vanuit en naar het centrum.
Datum

TLB023000908_003 - Eind jaren '70 werd in Tilburg de eerste Brabantse snelfietsroute gerealiseerd: het rode fietspad is breed, voorzien van asfalt en fietsers hebben vaak voorrang op zijwegen.
Het toen zo spraakmakende project heeft een vervolg gekregen waardoor Tilburg het hart is geworden van meerdere snelfietsroutes. Met deze routes werd Tilburg nog beter bereikbaar per fiets. Maar ook binnen de stad vormen de snelfietsroutes de meest directe en comfortabele fietsverbindingen tussen de wijken en de binnenstad.
Op de foto een aantal fietsers vanuit en naar het centrum.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag