002268 - Station aan de Spoorlaan gebouwd in 1863. In de loop van de jaren kreeg het station verbinding met steeds meer steden. Daarom kwamen er in Tilburg treinen aan van zowel de Staatsspoorwegen als de Maatschappij Zuid-Oosterspoorweg. In 1881 besliste de minister van waterstaat dat de diensten van zowel De Staatsspoorwegen als de Zuid-Oosterspoorweg vanuit één en hetzelfde station moesten worden geregeld. In mei 1882 werd bekend gemaakt dat zowel treinen van de Staatsspoorwegen als van de Zuid-Oosterspoorweg op het station aan de Spoorlaan zouden aankomen en vertrekken. De treinkaartjes waren voor de treinen van beide maatschappijen geldig. - Foto's & Kaarten

Station aan de Spoorlaan gebouwd in 1863. In de loop van de jaren kreeg het station verbinding met steeds meer steden. Daarom kwamen er in Tilburg treinen aan van zowel de Staatsspoorwegen als de Maatschappij Zuid-Oosterspoorweg. In 1881 besliste de minister van waterstaat dat de diensten van zowel De Staatsspoorwegen als de Zuid-Oosterspoorweg vanuit één en hetzelfde station moesten worden geregeld. In mei 1882 werd bekend gemaakt dat zowel treinen van de Staatsspoorwegen als van de Zuid-Oosterspoorweg op het station aan de Spoorlaan zouden aankomen en vertrekken. De treinkaartjes waren voor de treinen van beide maatschappijen geldig.

Fotonummer["002268"]
PlaatsTilburg
Straat["Spoorlaan"]
Datering vanaf1898
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingStation aan de Spoorlaan gebouwd in 1863. In de loop van de jaren kreeg het station verbinding met steeds meer steden. Daarom kwamen er in Tilburg treinen aan van zowel de Staatsspoorwegen als de Maatschappij Zuid-Oosterspoorweg. In 1881 besliste de minister van waterstaat dat de diensten van zowel De Staatsspoorwegen als de Zuid-Oosterspoorweg vanuit één en hetzelfde station moesten worden geregeld. In mei 1882 werd bekend gemaakt dat zowel treinen van de Staatsspoorwegen als van de Zuid-Oosterspoorweg op het station aan de Spoorlaan zouden aankomen en vertrekken. De treinkaartjes waren voor de treinen van beide maatschappijen geldig.
AnnotatieTC 27.11.1881, 14.5.1882.
Huisnummer35
Datum

002268 - Station aan de Spoorlaan gebouwd in 1863. In de loop van de jaren kreeg het station verbinding met steeds meer steden.  Daarom kwamen er in Tilburg treinen aan van zowel de Staatsspoorwegen als de Maatschappij Zuid-Oosterspoorweg. In 1881 besliste de minister van waterstaat dat de diensten van zowel De Staatsspoorwegen als de Zuid-Oosterspoorweg vanuit één en hetzelfde station moesten worden geregeld. In mei 1882 werd bekend gemaakt dat zowel treinen van de Staatsspoorwegen als van de Zuid-Oosterspoorweg op het station aan de Spoorlaan zouden aankomen en vertrekken. De treinkaartjes waren voor de treinen van beide maatschappijen geldig.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag