001662 - Nieuwlandstraat richting Stationstraat. In de panden links- nrs. 59/57 - zat tot 1913 de firma Hamers goud- en zilversmid. Rond 1918 zat in het pand geheel links de firma A. van Beurden, volgens een reclametekst op de zijgevel 'het beste adres' voor parapluies, parasols en wandelstokken. Er naast was een filliaal van 'de Regenboog'. Rechts het kledingmagazijn van kleermaker J.C. van den Brekel, later de firma J. Simons van den Brink. - Foto's & Kaarten

Nieuwlandstraat richting Stationstraat. In de panden links- nrs. 59/57 - zat tot 1913 de firma Hamers goud- en zilversmid. Rond 1918 zat in het pand geheel links de firma A. van Beurden, volgens een reclametekst op de zijgevel 'het beste adres' voor parapluies, parasols en wandelstokken. Er naast was een filliaal van 'de Regenboog'. Rechts het kledingmagazijn van kleermaker J.C. van den Brekel, later de firma J. Simons van den Brink.

Fotonummer["001662"]
PlaatsTilburg
Straat["Nieuwlandstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1918
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingNieuwlandstraat richting Stationstraat. In de panden links- nrs. 59/57 - zat tot 1913 de firma Hamers goud- en zilversmid. Rond 1918 zat in het pand geheel links de firma A. van Beurden, volgens een reclametekst op de zijgevel 'het beste adres' voor parapluies, parasols en wandelstokken. Er naast was een filliaal van 'de Regenboog'. Rechts het kledingmagazijn van kleermaker J.C. van den Brekel, later de firma J. Simons van den Brink.
AnnotatieTilburgers in beeld, p 75.
Datum

001662 - Nieuwlandstraat richting Stationstraat. In de panden links- nrs. 59/57 - zat tot 1913 de firma Hamers goud- en zilversmid. Rond 1918 zat in het pand geheel links de firma  A. van Beurden, volgens een reclametekst op de zijgevel 'het beste adres' voor parapluies, parasols en wandelstokken. Er naast was een filliaal van 'de Regenboog'. Rechts het kledingmagazijn van kleermaker J.C. van den Brekel, later de firma J. Simons van den Brink.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag