046216 - Hubertus P.J. (Huub) de Bont geboren te Goirle op 9 mei 1887 en zijn vrouw Celina Sophia van de Voorde, geboren te Terneuzen op 20 oktober 1891 op de brug over de Leij op de Abcovensedijk. Op de achtergrond de boerderij van de familie Brock-Botermans. Door Brock woonde op deze boerderij vanaf zijn huwelijk in februari 1945 met Jana Botermans, dochter van de pachter van het Laaghuis aan de Abcovensedijk. De boerderij wordt al genoemd in de 17e eeuw, zij werd toen naar de bewoner, Claes van de Reijdt, Claes Peetersstede genoemd. Een eigenaar uit de 18e eeuw was Antonius Crols, pastoor van Bavel en landdeken van Breda. In de 19e en 20e eeuw was familie Willemse eigenaar. In 1860 werd in deze boerderij Jan Willemse geboren, later burgemeester van Wijchen en lid van de provinciale staten van Gelderland. De burgemeester was ook eigenaar van de boerderij, maar verpachtte hem aan M. van den Hout. - Foto's & Kaarten

Hubertus P.J. (Huub) de Bont geboren te Goirle op 9 mei 1887 en zijn vrouw Celina Sophia van de Voorde, geboren te Terneuzen op 20 oktober 1891 op de brug over de Leij op de Abcovensedijk. Op de achtergrond de boerderij van de familie Brock-Botermans. Door Brock woonde op deze boerderij vanaf zijn huwelijk in februari 1945 met Jana Botermans, dochter van de pachter van het Laaghuis aan de Abcovensedijk. De boerderij wordt al genoemd in de 17e eeuw, zij werd toen naar de bewoner, Claes van de Reijdt, Claes Peetersstede genoemd. Een eigenaar uit de 18e eeuw was Antonius Crols, pastoor van Bavel en landdeken van Breda. In de 19e en 20e eeuw was familie Willemse eigenaar. In 1860 werd in deze boerderij Jan Willemse geboren, later burgemeester van Wijchen en lid van de provinciale staten van Gelderland. De burgemeester was ook eigenaar van de boerderij, maar verpachtte hem aan M. van den Hout.

Fotonummer["046216"]
PlaatsGoirle
Straat["Abcovensedijk"]
Datering vanaf1955
FotograafHuub P.J. de Bont, Goirle
HerkomstBont, P. de, Drunen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingHubertus P.J. (Huub) de Bont geboren te Goirle op 9 mei 1887 en zijn vrouw Celina Sophia van de Voorde, geboren te Terneuzen op 20 oktober 1891 op de brug over de Leij op de Abcovensedijk. Op de achtergrond de boerderij van de familie Brock-Botermans. Door Brock woonde op deze boerderij vanaf zijn huwelijk in februari 1945 met Jana Botermans, dochter van de pachter van het Laaghuis aan de Abcovensedijk. De boerderij wordt al genoemd in de 17e eeuw, zij werd toen naar de bewoner, Claes van de Reijdt, Claes Peetersstede genoemd. Een eigenaar uit de 18e eeuw was Antonius Crols, pastoor van Bavel en landdeken van Breda. In de 19e en 20e eeuw was familie Willemse eigenaar. In 1860 werd in deze boerderij Jan Willemse geboren, later burgemeester van Wijchen en lid van de provinciale staten van Gelderland. De burgemeester was ook eigenaar van de boerderij, maar verpachtte hem aan M. van den Hout.
AnnotatieDrie eeuwen landbouwgeschiedenis van Goirle, p. 47. Drie Bavelse pastoors en hun erfgenamen, de Brabantse Leeuw, 24e jrg. (1975), 26-31, 33-82.
Datum

046216 - Hubertus P.J. (Huub) de Bont geboren te Goirle op 9 mei 1887 en zijn vrouw Celina Sophia van de Voorde, geboren te Terneuzen op 20 oktober 1891 op de brug over de Leij op de Abcovensedijk. Op de achtergrond de boerderij van de familie Brock-Botermans. Door Brock woonde op deze boerderij vanaf zijn huwelijk in februari 1945 met Jana Botermans, dochter van de pachter van het Laaghuis aan de Abcovensedijk. De boerderij wordt al genoemd in de 17e eeuw, zij werd toen naar de bewoner, Claes van de Reijdt, Claes Peetersstede genoemd. Een eigenaar uit de 18e eeuw was Antonius Crols, pastoor van Bavel en landdeken van Breda. In de 19e en 20e eeuw was familie Willemse eigenaar. In 1860 werd in deze boerderij Jan Willemse geboren, later burgemeester van Wijchen en lid van de provinciale staten van Gelderland. De burgemeester was ook eigenaar van de boerderij, maar verpachtte hem aan M. van den Hout.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag