011015 - Ontwerp van de parochiekerk van de H. Margarita Maria aan de Ringbaan-West. De toren werd nooit gebouwd. De kerkwijding vond plaats op 15 mei 1927 door mgr. Diepen, bisschop van 's-Hertogenbosch. Op 14 mei arriveerde de bisschop 's avonds om half zes bij de Van Dijckstraat (de grens van de parochie). In optocht ging hij vervolgens via het Rubensplein, de Gerard van Spaendonckstraat, de Diepenstraat en de Bredaseweg naar de Ringbaan-West, waar Diepen officieel in de kerk ontvangen werd. De parochianen werd verzocht in de kerk plaats te nemen, maar 'de banken en stoelen die verpacht zijn, blijven gereserveerd voor de pachters. Hierop zal streng worden toegezien'. In de optocht liepen o.a. mee 'de gardes d' honneur', schooljongens met vlagjes, de 'Eucharistische Kruistocht', vaandeldragers van de H. Familie, schoolmeisjes met versiering, bruidjes 'die door linten verbonden zijn met de auto van monseigneur' en harmonie L' Echo des Montagnes. Diepen, het kerkbestuur en de besturen van de St. Vincentius- en St. Elisabethvereniging reden in auto's mee in de stoet. Na de ontvangst in de kerk zegende Diepen de parochianen. De volgende dag, een maandag, begon de kerkconcecratie om 8 uur. Een couplet uit het lied dat de schoolkinderen zongen luidt als volgt: 'Gij, die als een prins hier te midden der zijnen, In 't purper verschijnt van 't bisschop'lijk kleed, Die trooster U toont van grooten en kleinen, En immer als herder te leiden ons weet, U klinkt hier het welkom in feestelijk lied, Het welkom dat dank U en eerbetoon biedt. U dank en eerbetoon biedt'. - Foto's & Kaarten

Ontwerp van de parochiekerk van de H. Margarita Maria aan de Ringbaan-West. De toren werd nooit gebouwd. De kerkwijding vond plaats op 15 mei 1927 door mgr. Diepen, bisschop van 's-Hertogenbosch. Op 14 mei arriveerde de bisschop 's avonds om half zes bij de Van Dijckstraat (de grens van de parochie). In optocht ging hij vervolgens via het Rubensplein, de Gerard van Spaendonckstraat, de Diepenstraat en de Bredaseweg naar de Ringbaan-West, waar Diepen officieel in de kerk ontvangen werd. De parochianen werd verzocht in de kerk plaats te nemen, maar 'de banken en stoelen die verpacht zijn, blijven gereserveerd voor de pachters. Hierop zal streng worden toegezien'. In de optocht liepen o.a. mee 'de gardes d' honneur', schooljongens met vlagjes, de 'Eucharistische Kruistocht', vaandeldragers van de H. Familie, schoolmeisjes met versiering, bruidjes 'die door linten verbonden zijn met de auto van monseigneur' en harmonie L' Echo des Montagnes. Diepen, het kerkbestuur en de besturen van de St. Vincentius- en St. Elisabethvereniging reden in auto's mee in de stoet. Na de ontvangst in de kerk zegende Diepen de parochianen. De volgende dag, een maandag, begon de kerkconcecratie om 8 uur. Een couplet uit het lied dat de schoolkinderen zongen luidt als volgt: 'Gij, die als een prins hier te midden der zijnen, In 't purper verschijnt van 't bisschop'lijk kleed, Die trooster U toont van grooten en kleinen, En immer als herder te leiden ons weet, U klinkt hier het welkom in feestelijk lied, Het welkom dat dank U en eerbetoon biedt. U dank en eerbetoon biedt'.

Fotonummer["011015"]
PlaatsTilburg
Straat["Ringbaan-West"]
Datering vanaf1927
Uiterlijke vormprent
OmschrijvingOntwerp van de parochiekerk van de H. Margarita Maria aan de Ringbaan-West. De toren werd nooit gebouwd. De kerkwijding vond plaats op 15 mei 1927 door mgr. Diepen, bisschop van 's-Hertogenbosch. Op 14 mei arriveerde de bisschop 's avonds om half zes bij de Van Dijckstraat (de grens van de parochie). In optocht ging hij vervolgens via het Rubensplein, de Gerard van Spaendonckstraat, de Diepenstraat en de Bredaseweg naar de Ringbaan-West, waar Diepen officieel in de kerk ontvangen werd. De parochianen werd verzocht in de kerk plaats te nemen, maar 'de banken en stoelen die verpacht zijn, blijven gereserveerd voor de pachters. Hierop zal streng worden toegezien'. In de optocht liepen o.a. mee 'de gardes d' honneur', schooljongens met vlagjes, de 'Eucharistische Kruistocht', vaandeldragers van de H. Familie, schoolmeisjes met versiering, bruidjes 'die door linten verbonden zijn met de auto van monseigneur' en harmonie L' Echo des Montagnes. Diepen, het kerkbestuur en de besturen van de St. Vincentius- en St. Elisabethvereniging reden in auto's mee in de stoet. Na de ontvangst in de kerk zegende Diepen de parochianen. De volgende dag, een maandag, begon de kerkconcecratie om 8 uur. Een couplet uit het lied dat de schoolkinderen zongen luidt als volgt: 'Gij, die als een prins hier te midden der zijnen, In 't purper verschijnt van 't bisschop'lijk kleed, Die trooster U toont van grooten en kleinen, En immer als herder te leiden ons weet, U klinkt hier het welkom in feestelijk lied, Het welkom dat dank U en eerbetoon biedt. U dank en eerbetoon biedt'.
AnnotatieR.L. 14.5.19127.
Huisnummer300
Datum

011015 - Ontwerp van de parochiekerk van de H. Margarita Maria aan de Ringbaan-West. De toren werd nooit gebouwd. De kerkwijding vond plaats op 15 mei 1927 door mgr. Diepen, bisschop van 's-Hertogenbosch. Op 14 mei arriveerde de bisschop 's avonds om half zes bij de Van Dijckstraat (de grens van de parochie). In optocht ging hij vervolgens via het Rubensplein, de Gerard van  Spaendonckstraat, de Diepenstraat en de Bredaseweg naar de Ringbaan-West, waar Diepen officieel in de kerk ontvangen werd. De parochianen werd verzocht in de kerk plaats te nemen, maar 'de banken en stoelen die verpacht zijn, blijven gereserveerd voor de pachters. Hierop zal streng worden toegezien'. In de optocht liepen o.a. mee 'de gardes d' honneur', schooljongens met vlagjes, de 'Eucharistische Kruistocht', vaandeldragers van de H. Familie, schoolmeisjes met versiering, bruidjes 'die door linten verbonden zijn met de auto van monseigneur' en harmonie L' Echo des Montagnes. Diepen, het kerkbestuur en de besturen van de St. Vincentius- en St. Elisabethvereniging reden in auto's mee in de stoet. Na de ontvangst in de kerk zegende Diepen de parochianen. De volgende dag, een maandag, begon de kerkconcecratie om 8 uur. Een couplet uit het lied dat de schoolkinderen zongen luidt als volgt: 'Gij, die als een prins hier te midden der zijnen, In 't purper verschijnt van 't bisschop'lijk kleed, Die trooster U toont van grooten en kleinen, En immer als herder te leiden ons weet, U klinkt hier het welkom in feestelijk lied, Het welkom dat dank U en eerbetoon biedt. U dank en eerbetoon biedt'.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag