012274 - Tweede Wereldoorlog. Bevrijding. Een carrier van de Cameronians bij kolenhandelaar Graad van Ierland aan het Insulindeplein. Op de eerste rij, staande rechts van de tank, zijn vrouw Anna van Ierland - Van Wereld. Links in het midden met hoed Graard van Ierland, rechts van hem José Bolwerk-van Ierland. Zittend op de tank v.l.n.r.: Jac Bierings, Net Bierings-van Ierland, Ida de Kroon-Simons, Maria Bierings en Broer Wouters. Bovenaan links Thea van Amersfoort en rechts van haar, met helm, Piet Kolen. Voor hem Riet Peters-van Ierland. Het voertuig is genoemd naar een stad in Noord-Frankrijk waar eerder dat jaar hard was gevochten. - Foto's & Kaarten

Tweede Wereldoorlog. Bevrijding. Een carrier van de Cameronians bij kolenhandelaar Graad van Ierland aan het Insulindeplein. Op de eerste rij, staande rechts van de tank, zijn vrouw Anna van Ierland - Van Wereld. Links in het midden met hoed Graard van Ierland, rechts van hem José Bolwerk-van Ierland. Zittend op de tank v.l.n.r.: Jac Bierings, Net Bierings-van Ierland, Ida de Kroon-Simons, Maria Bierings en Broer Wouters. Bovenaan links Thea van Amersfoort en rechts van haar, met helm, Piet Kolen. Voor hem Riet Peters-van Ierland. Het voertuig is genoemd naar een stad in Noord-Frankrijk waar eerder dat jaar hard was gevochten.

Fotonummer["012274"]
PlaatsTilburg
Straat["Insulindeplein"]
WijkLoven
Datering vanaf27-10-1944
Fotograafonbekend
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTweede Wereldoorlog. Bevrijding. Een carrier van de Cameronians bij kolenhandelaar Graad van Ierland aan het Insulindeplein. Op de eerste rij, staande rechts van de tank, zijn vrouw Anna van Ierland - Van Wereld. Links in het midden met hoed Graard van Ierland, rechts van hem José Bolwerk-van Ierland. Zittend op de tank v.l.n.r.: Jac Bierings, Net Bierings-van Ierland, Ida de Kroon-Simons, Maria Bierings en Broer Wouters. Bovenaan links Thea van Amersfoort en rechts van haar, met helm, Piet Kolen. Voor hem Riet Peters-van Ierland. Het voertuig is genoemd naar een stad in Noord-Frankrijk waar eerder dat jaar hard was gevochten.
AnnotatieTilburgs bevrijding, Theo Dekker, p. 122
Datum

012274 - Tweede Wereldoorlog. Bevrijding. Een carrier van de Cameronians bij kolenhandelaar Graad van Ierland aan het Insulindeplein. Op de eerste rij, staande rechts van de tank, zijn vrouw Anna van Ierland - Van Wereld. Links in het midden met hoed Graard van Ierland, rechts van hem José Bolwerk-van Ierland. Zittend op de tank v.l.n.r.: Jac Bierings, Net Bierings-van Ierland, Ida de Kroon-Simons, Maria Bierings en Broer Wouters. Bovenaan links Thea van Amersfoort en rechts van haar, met helm, Piet Kolen. Voor hem Riet Peters-van Ierland. Het voertuig is genoemd naar een stad in Noord-Frankrijk waar eerder dat jaar hard was gevochten.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag